Kinderen goed laten eten is soms wat lastig en dan druk ik me voorzichtig uit. Ik kan me een jongetje herinneren dat niks in zijn mond stopte dat niet uit een pakje kwam. Koekjes, chips was allemaal oké. Zodra iets riekte naar gewoon, gezond voedsel, ging zijn mond op slot.
Kinderen goed leren eten heeft alles met opvoeding te maken: ik ken namelijk ook kinderen die genieten van coquilles en oesters. Omdat ze zijn opgevoed met goed eten en niet werden afgescheept met frietjes of appelmoes (eten mensen dat nog?).
Sterrenmaaltijdjes
Voor wie het allemaal maar lastig vindt, vreest niet! Driesterrenchef Alain Ducasse heeft samen met Paule Neyrat en Jérôme Lacressonnière een heel lief, sympathiek boek gemaakt (het begint al met de kaft die zo’n zachte laag heeft net als babyspeelgoed) met culinaire verwennerij voor je baby en peuter: Puur Natuur, baby en peuter. Mooie, voedzame recepten, handige tips, voedingsinformatie en duidelijke leeftijdsrichtlijnen wanneer kinderen klaar zijn voor bepaalde producten, zoals de aubergine. Eten moet je leren, en dat is precies waar dit boek je bij helpt.
Een aanrader voor jonge ouders die graag bewuster eten en koken en hun kindje meer willen geven dan geprakte groenten. Wat dacht je van parmentier met zoete aardappel? En risotto met bosui en pompoen klinkt ook niet verkeerd, toch?
De recepten zijn niet alleen voor de kleintjes, maar voor het hele gezin. Al zitten er ook recepten bij die, in ieder geval qua presentatie, speciaal voor de kinderen zijn, zoals letterpasta. En o ja, de eerste verjaardagstaart staat er ook in.
Sterrenmaaltijdjes voor je kind. Wat een verwennerij.
Puur Natuur, baby en peuter, Uitgeverij Fontaine, kun je hier bestellen voor 17,95.
hassnae[at]aichaqandisha.nl