Varend door de Amsterdamse grachten werden we gisteren wegwijs gemaakt in de wereld van de Rosé uit de Loire en getrakteerd op smakelijke hapjes van Cousine. Als geheelonthouder had ik uiteraard een goede vriendin meegenomen die ook nog eens behoorlijk wat van wijn bleek te weten.
Een fotoverslag van het roze dagje.
Vinologe Romy Kooij gaf de nodige uitleg bij de vier verschillende soorten Rosé die geserveerd werden.
Ceviche van zalm, komkommer, perzik en gember.
Een van de vier variaties die geschonken werd. De diepte van de kleur van de rosé wordt bepaald door de schil van de druiven: de dikte ervan en hoe lang ze mee weken.
Sushi van bietenrijst met zalm en wasabi.
Stevige, maar smakelijke donuts met frambozen.
Luchtige red velvet cupcakes.
Lekker plakkerige meringues.
Het visitekaartje van Cousine.
En een cocktail met Rosé om het af te leren.
info[at]aichaqandisha.nl