Aicha Qandisha

aq inge k

Aicha Qandisha is de bekendste mythisch figuur uit de Marokkaanse folklore. Ze is een verleidelijke vrouw die zich in dromen aan mannen openbaart en hen aan haar onderwerpt. Ze kan zich als onweerstaanbare schone manifesteren en als heks of djinn.

Dat dubbele is wat Aicha Qandisha interessant maakt: ze is het gevaar en de verleiding, de opwinding van het verbodene, het dodelijke van de schoonheid, het taboe van het goddelijke, de onweerstaanbaarheid van de zonde. Kortom alles wat vrouwen vrouwen maakt.

Het krachtige, mateloze en zinnelijke van Aicha Qandisha staan centraal bij onze online glossy voor bourgondische cultuurminnaars en hedonisten. De liefde voor eten, de passie voor literatuur, het immer brandende verlangen te reizen, de vervoering van films en de verwennerij van couturiers vormen AichaQandisha.nl.

We gaan de boeken voor u lezen, de films bekijken, de gerechten proeven, de mooiste vakantiebestemmingen onderzoeken en de interessantste koks, schrijvers en kunstenaars exclusief interviewen.

Bij Aicha Qandisha gaat het niet om de ‘urgentie’, hét argument waarmee ieder enthousiast voorstel op menige redactie sneuvelt, maar om het plezier van de zijpaden inslaan, het negeren van conventies en het genieten van het beste dat het leven te bieden heeft.

Salute!

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl