foto Neuhaus, overige foto’s Aicha Qandisha tenzij anders aangegeven
Gisteren waren Majda en ik bij de speciale openingsavond van de Brusselse Salon du Chocolat: één groot chocoladefestijn voor de liefhebber.
Een foto-impressie van het choco-bacchanaal dat al meteen goed begon met een levensgrote Magnum.
Bij het geweldige bonbonhuis Neuhaus werden ter plekke bonbons gemaakt die je kon proeven.
Een van mijn favoriete Neuhaus-creaties is de Caprice: krokante nougat gevuld met een vanillecrème en omhuld met pure chocolade. Zálig, vooral gisteren met de nog lauw-zachte room.
Bij concurrent Godiva vonden de pistachebonbons en choco-lolly’s met aardbeien gretig aftrek.
Zo zagen ze eruit voor ze verorberd werden.
Er was ook een modeshow met speciale chocoladecouture, maar daar was niet tussen te komen.
Daarom twee foto’s van Nicholas Rodet die beschikbaar zijn gesteld door de organisatie.
Wij verkenden de salon en gaven ons over aan de proeverij van boterzachte noga…
… artisanale snoepjes en cocktails van chocolatier Pierre Marcolini.
Hoewel de salon niet enorm groot is, was er een overdaad aan zoete en hartige macarons…
…chocoladefonteinen en -sculpturen…
… en heel veel chocolade van verschillende huizen, zoals Joost Arijs.
Er was zelfs chocolade-sushi te vinden.
Een plezier om er rond te lopen en een keuze te maken uit het brede, verleidelijke en ultra-zoete aanbod.
Aan het eind van de avond waren we misselijk van de overdaad, maar wat een genot. De Salon is er nog dit hele weekend, het ideale excuus om naar Brussel te gaan en je onder te dompelen in het bruine goud.
O, en als je gaat: er is ook een stand van Lush en van het jarige Neuhaus krijg je een aandenken mee.
Een reactie op “Salon du Chocolat”