Twix ijs

twix ijs

Op de een of andere manier kunnen bedrijven het niet laten: cosmeticamerken halen altijd nét dat ene product uit de handel waar je aan verknocht bent, de supermarkt haalt precíes die lekkere comté uit de schappen en fabrikanten moeten altijd zo nodig de receptuur veranderen, vooral wanneer dat niet nodig is. Kap daar eens mee!

Gisteren had ik voor het eerst in lange tijd Twix ijs gehaald. Ik had eigenlijk beter moeten weten toen ik ‘new recipe’ op de verpakking zag staan. Dat belooft zelden wat goeds. Maar ik had wel zin in een laat avondlijk ijsje op de bank en dus zwichtte ik alsnog.

IJs, biscuit en caramel
Ik twijfelde nog tussen Twix en Mars, want het lekkere aan Mars ijs, is de overdaad aan romig zachte caramel. Het werd de Twix, omdat de combinatie van ijs, biscuit en caramel omgoten met chocolade heel goed werkt. Vooral die biscuit maakt het af. Het is verfrissend en een stuk lichter dan de repen.

twix ijs nieuw

Teleurstelling
Dus gisterenavond pakte ik het Twix ijsje, om al snel teleurgesteld te worden. Wat blijkt: de biscuit is vervangen door korrels biscuit gehuld in chocola. Néé dus. Dat is géén Twix ijs meer, maar een variatie op Twix ijs die ik stukken minder geslaagd vind.

Heeft er ooit iemand in industrieland gehoord van ‘never change a winning concept‘? Twix ijs was perfect zoals het was, wat er nu voor in de plaats gekomen, is helemaal niks aan met die overheersende gechocolateerde korrels.

Doe eens gewoon niet. Bitte? Soms ligt de kracht van succes in het herkenbare.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl