4711 Anniversary Edition

4711-cologne-aq-3

foto’s © Aicha Qandisha

Iedereen kent de originele 4711 eau de cologne waarschijnlijk wel. In 1792 uitgebracht heeft de Keulse cologne nog altijd die typische, onmiskenbare cologne geur: fris, maar met een bepaalde zwaarte erin. De citrusnoten erin komen van de bergamot, citroen en sinaasappel, de lavendel en rozemarijn geven de geur het groene, aardse karakter en dan heb je nog de neroli, die uit de bittersinaasappelboom wordt gewonnen net als oranjebloesem.

Mij doet de geur van eau de cologne altijd aan heel vroeger denken. Mijn vader had van die literflessen thuis. De geur is niet voor iedereen weggelegd, maar eau de cologne is, zeker in de zomer, heel erg verfrissend en verkwikkend.

4711-cologne-aq

Remix Cologne
En nu, 250 jaar later, wordt het jubileum gevierd met een moderne verjaardagsversie die gemaakt is van dezelfde ingrediënten, maar toch een andere en tegelijk herkenbare 4711 uitstraling heeft. Het idee voor de remix cologne is geboren uit de vraag: hoe zou de eau de cologne vandaag ruiken? Nou ja, typisch 4711 eau de cologne, met diezelfde noten, maar zachter, frisser en lichter ook. Minder zwaar en scherp dan het origineel. Een toegankelijke versie voor zowel jong als oud.

4711-remix-cologne-aq

Als ik de originele eau de cologne ruik, moet ik niet alleen aan vroeger denker, maar ook aan oude Spaanse vrouwen in de zomer en vooral de oude Spaanse mannen: het haar strak achterover gekamd, netjes geschoren, de broek iets omhoog getrokken en dan een flinke vleug van de cologne. Het heeft iets geborgens en ontroerend.

Deze remix cologne heeft niet alleen een jonge uitstraling, maar ruikt ook ‘jong’ -wat niet wil zeggen dat die alleen voor jonge mensen is, integendeel, want dat is het knappe eraan: met dezelfde ingrediënten een andere en toch dezelfde compositie maken. Het is een geur van nu. Vroeger waren de colognes zwaarder, waarschijnlijk omdat ze ook een maskerende functie hadden. Dat maskeren hoeft niet meer, dus de kern, een lichte, frisse geur met citrusnoten, blijft overeind.

4711-cologne-aq-2

Overigens heeft 4711 ook een interessante lijn Aqua Colonia: lichte eau de colognes met mooie combinaties zoals witte perzik en koriander en roze peper en grapefruit.

De 4711 eau de cologne kun je hier bestellen vanaf 9,14. De remix cologne vind je hier voor 18,95.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “4711 Anniversary Edition

  1. Aicha
    24 oktober 2017 at 17:45

    Félicitations !!!
    Fidèle à sa qualité !!!