Chocolade-kokosbollen

©Fadila Bouazza

©Fadila Bouazza

Bij Aicha Qandisha houden wij enorm van chocola. En van kokos. Die twee samen maken een heerlijke combinatie. Dat weet ook Fadila en daarom vandaag in Fadila’s versnaperingen chocolade-kokosbollen. Lekker en luchtig.

Ingrediënten
250 gram zachte boter of margarine
2 eidooiers
5 gram bakpoeder
50 gram maizena
3 eetlepels cacaopoeder
125 gram poedersuiker
Snufje zout
1 zakje Bourbon vanillesuiker
Ongeveer 425 gram bloem

Voor de vulling:
250 gram geraspte kokos
125 gram basterdsuiker
1 zakje Bourbon vanillesuiker
2 eiwitten

Voor de garnering
Pure chocolade, gesmolten
Geraspte kokos

Maak eerst de vulling
Maal de geraspte kokos nog eens. Meng het met suiker, vanillesuiker en eiwit tot een samenhangend mengsel. Maak bolletjes van 15 gram van het kokosmengsel.

Voor het deeg:
Klop de boter/margarine met suiker romig. Voeg de eidooiers en vanillesuiker toe. Voeg daarna maizena, cacaopoeder, bakpoeder, zout en bloem toe tot een stevig deeg. Maak daarvan bolletjes van 30 gram.

Neem een bolletje deeg, vul het met een bolletje kokos en maak het goed dicht.

Chocokokosbol

Chocokokosbol

Chocokokosbol

Bak de koekjes bij 180 graden in 15 minuten. Laat ze afkoelen.

Chocokokosbol

Smelt de pure chocolade en doop de bolletjes in de chocolade. Laat ze iets afkoelen en strooi dan geraspte kokos erop. Laat hierna de chocola helemaal hard worden (maar niet in de koelkast).

Chocokokosbol

Besaha wa raha!

Alle foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila