Chocolade-praliné cakejes

pralinecake met suiker

Alle foto’s en recept: © Fadila Bouazza

Na het hartigs, komt het zoet. Fadila stelt nooit teleur. Na de rijk gevulde brunchtafel van de afgelopen weken vol hartige traktaties, mogen we ons nu overgeven aan heerlijke cakejes waar je bij weg kunt dromen.

Ingrediënten voor 12 à 14 stuks:

2 eieren
60 gram rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
6 gram bakpoeder
150 gram chocolade praliné (BonBonBloc)
100 gram boter of margarine
100 gram gepeld of ongepeld gemalen amandelen
50 gram bloem
Snufje zout

De bereiding:

Beboter 12 cake vormpjes, verwarm de oven op 180 graden. Smelt de boter of margarine met chocolade praline op zacht vuur en laat afkoelen. Klop eieren met suiker en vanillesuiker dik en schuimig en voeg het chocolademengsel toe…

pralinecake mengsel met choco erin

En meng het goed.

pralinecake mengsel bruin

Voeg nu de gemalen amandelen toe (hier ik heb de helft gepelde en de andere helft ongepelde amandelen gebruikt)…

pralinecake rauw met amandelen

Als het goed gemengd is, voeg je de bloem met het bakpoeder en zout toe…

pralinecake mengsel met bloem

En meng het geheel goed…

pralinecake mengsel glad

Giet de cakejes dan in de vormpjes…

pralinecake in bakvorm rauw

En bak ze in 20 minuten gaar.

pralinecake in bakvorm klaar

Laat ze 5 à 10 minuten staan en draai ze dan om op een rooster om verder af te koelen.

pralinecake klaar

Bestrooi ze met poedersuiker voor het serveren.

pralinecake met suiker

Je kunt ook papieren vormpjes gebruiken zoals op de foto.

pralinecake op bord

Besaha wa raha!

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl