Crème Crue

creme crue

Crème Crue is niet meer. Vorige week hoorden we tot onze schrik dat het restaurant failliet is. Het was ons opgevallen dat het die zondag ervoor dicht was, maar we dachten dat het door de crisis kwam en dat de levendigheid weer snel terug zou keren. We wilden er voor de zomer nog eens eten, smullen van Patrick Kelders culinaire traktaties in een sfeervolle ambiance en met bovendien een fraaie tuin voor zomerse diners.

Maar dat kan dus niet meer. We weten niet wat er precies is gebeurd, maar het besef dat een getalenteerde kok als Patrick Kelder zijn restaurant heeft moeten opdoeken, komt hard aan. Er zijn veel restaurants die het zwaar hebben, die worstelen om klanten te lokken en behouden. De crisis verspreidt zich als een olievlek, maar toch hoop je dat zij die het kunnen, het ook redden.

Op zijn Twitter-pagina las ik dat Patrick Kelder eind augustus weer aan de slag gaat. Hij laat nog even in het midden waar. Ik hoop maar dat hij ergens zijn eigen keuken zal hebben, zodat zijn creativiteit de vrije loop krijgt. En dan hoop ik nog eens van zijn king crab met gemarineerde tonijn, avocado en mango voorgeschoteld te genieten en zijn dessert met verschillende bereidingen van blauwe bes met semifredo, lemon curd macaron en een soufflé van blauwe bes.

Twee van de hoogtepunten uit het vierjarig bestaan van Crème Crue.

foto © Crème Crue

hassnaesignature

 

hassnae[at]aichaqandisha.nl