Chocolade-pistachekoekjes

chocopistaart

Deze heerlijke koekjes zijn uiteraard ideaal bij de koffie of thee, maar misstaan ook zeker niet op de ontbijttafel. Laat de croissants en petit-pains eens liggen en merk hoeveel vrolijker je gemoed is als je de dag begint met de volle smaak van chocolade met pistache.

Recept voor ongeveer 18 koekjes

Voor het deeg:
150 gram boter of margarine
100 gram poedersuiker
1 eidooier
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel cacaopoeder
200 gram bloem
Snufje zout
Snufje bakpoeder

Voor de vulling:
150 gram fijngehakte pistachenoten
75 gram suiker
1 eiwit
1 zakje vanillesuiker

Voor de garnering:
1 theelepel frambozen-, aardbeien- of abrikozenjam
Ongeveer 30 gram gehakte pistachenoten

Klop de boter met suiker glad en romig. Voeg eidooier, vanillesuiker, cacaopoeder, zout bloem en bakpoeder toe, tot het een deegmassa is. Maak hiervan bolletjes van 25 gram van.

Voor de vulling: meng de pistache met suiker en vanillesuiker. Voeg het eiwit beetje bij beetje toe, tot het een stevig geheel is waar je balletjes van kunt maken. Maak vervolgens bolletjes van 15 gram.

Pak nu het bolletje deeg en maak er een putje in. Stop hier een bolletje pistache in en maak het deeg eromheen goed dicht. Druk het in een muffinvorm met een holte die je kunt vullen, zoals op de foto te zien is.

Bak de koekjes bij 180 graden, 15 minuten.

Laat de koekjes afkoelen en bestrijk ze dan met jam. Strooi er vervolgens gehakte pistachenoten overheen.

Besaha wa raha!

chocopistaart2

Alle foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila