Vanille-amandelvingers

vavingersart

Vergeet de kano’s uit de supermarkt met hun nep-spijsvulling. Dit zijn de betere koekjes met heerlijke amandelvulling, thuis gebakken en om je vingers bij af te likken. Ze zijn namelijk net zo lekker als ze eruit zien.

Voor het deeg:
125 gram boter of margarine
1 eidooier
1/2 vanillestokje
Snufje zout
50 gram poedersuiker
200 gram bloem

Voor de vulling:
150 gram gemalen, witte amandelen
60 gram suiker
1 eiwit
1/2 vanillestokje
Rode kleurstof
Poedersuiker om over de koekjes te strooien

Deeg:
Klop de boter met suiker. Voeg daarna de eidooier en het geschraapte merg van het vanillestokje toe. Klop het geheel tot een romig mengsel. Voeg dan bloem met zout toe, tot er een deeg ontstaat.

Vulling:
Meng de gemalen amandelen met suiker en de zaadjes van het vanillestokje, voeg eiwit toe, zodat er een vast geheel ontstaat. Kleur dit mengsel rood met een paar druppeltjes kleurstof. Maak hier vingers van ongeveer vijf centimeter van.

Rol het deeg uit op een werkplaat of op het aanrecht. Steek met een uitsteekvorm van zes centimeter rondjes uit. Zet de vinger van amandelen in het midden van het rondje. Maak het dicht. Rol het op de werkplaat, tot de naad niet meer te zien is en er een vinger ontstaat.

Bak de koekjes op 160 graden voor ongeveer 20 minuten. Ze moeten alleen van onder lichtbruin zijn, van boven zijn de koekjes lichter.

Strooi, als ze uit de oven zijn, wat poedersuiker over de koekjes (eventueel met vanillezaadjes).

vavingersart2

Besaha wa raha!

Alle foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila