Hartige opgerolde cake

hartigecake10

Alle foto’s en recept: © Fadila Bouazza

Het zijn Fadila’s hartige weken bij AichaQandisha met elke week een smakelijke hartige traktatie.  Ideaal voor op de lunch- of brunchtafel, als vervanging van het avondeten of voor een heerlijk buffet. Vandaag een bijzondere hartige opgerolde cake. Met roomkaas en zwarte olijven. Heerlijk en luchtig.

Ingrediënten:
3 eiwitten + een snufje zout
3 eierdooiers
2 eetlepels zonnebloemolie
Snufje zout
2 snufjes zwarte peper
Snufje nootmuskaat
50 gram bloem
¼ theelepel bakpoeder

Vulling:
200 gram roomkaas
2 eetlepels gehakte, gladde peterselie
100 gram zwarte olijven
Zout en witte peper naar smaak
Zo nodig: 1 eetlepel melk

Variatie: 100 gram roomkaas, 100 gram kruidenknoflook roomkaas en 100 gram zwarte olijven

Bekleed een bakplaat van ongeveer 29 centimeter maal 25 centimeter met bakpapier en vet het. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Klop in een andere kom de eierdooiers met een snufje zout en olie en voeg peper en nootmuskaat toe. Voeg bloem met bakpoeder toe en een beetje van het opgeklopte eiwit en meng met de hand. Voeg de rest van het eiwit toe en meng tot alles is goed vermengd.

Strijk het deeg op de bakplaat en zet in de oven voor 10 minuten.

hartigecake4

cake

Draai de cake op ander bakpapier en laat zo staan tot deze is afgekoeld, dan blijft het zacht.

Meng de roomkaas met peterselie, gesneden olijven, zout en peper. Voeg als het mengsel nog dik is beetje bij beetje melk toe tot een strijkbaar mengsel. Snijd de randen van de cake.

hartigecake6

en strijk het mengsel erop

hartigecake7

rol het stevig op met behulp van bakpapier

hartigecake8

en zet het 1 à 2 uur in de koelkast om stevig te worden.

hartigecake9

Snijd het in plakjes en serveer het. 

Besaha wa raha!

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl