Haute Ontbijt

herme tafel

Hij wordt de Picasso van de Patisserie genoemd en zijn Ispahan, een verrukkelijk gebakje van rozen, lychees en frambozen, vergelijkt hij met het Chanel-pak: een absolute klassieker die nooit verveelt (er is een hele lijn met Ispahan: snoepjes, cake, thee, noem het maar op). De Franse Pierre Hermé is een van ‘s wereld toppatissiers met verschillende boutiques in de fijnste kosmopolitische steden en producten om werkelijk van te watertanden.

De meeste mensen houden het bij zijn macarons, waarvan die met witte truffel een zeer bijzondere ervaring is (mijn persoonlijke favoriet is drop met viooltjes), maar dan mis je niet alleen zijn blijmakende patisserie, maar ook de vele andere producten die voor extra levensgeluk en vertroeteling van de smaakpapillen zorgen: van het heerlijke gebak tot zalig ijs en van zoetigheden tot broodbeleg.

Decadent
Neem zijn Ispahan muesli bijvoorbeeld: die ontdekte ik toen ik afgelopen december in de rij stond voor wat macarons. Het doosje trok meteen mijn aandacht: het wit met zwart en het roze van de frambozen lonkten meteen. Toegegeven, je betaalt er een prijs voor, maar als je eenmaal Hermés muesli hebt geproefd, besef je hoe armoedig en kunstmatig de gewone muesli’s zijn die je in de schappen van je plaatselijke supermarkt vindt.

De muesli heeft een heel zachte smaak, is voelbaar licht verteerbaar en bevat alleen natuurlijke ingrediënten: gedroogde frambozen en lychees, verschillende noten, gepofte rijst, pompoenpitten en zonnebloempitten en is gezoet met honing. Geen lepel suiker in je mond, geen keiharde bonken, maar krokante, gezonde muesli zoals de meester die bedacht heeft. Als je het ontbijt helemaal wilt afmaken, probeer dan ook eens zijn yoghurt met macaron smaak. Het allerfijnste van Hermé is dat je zijn lekkernijen via internet kunt bestellen. Voor als je het er eens decadent van wilt nemen.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl