Kip met olijven en friet

Foto’s en recept: © Fadila Bouazza

Een heerlijk Marokkaans gerecht dat nooit verveelt en altijd lonkt: kip met friet en groene olijven en die heerlijke saus waar je zo ongegeneerd je frietjes of brood in dipt voor een perfecte rondedans van alle smaken in je mond. Ongecompliceerd eten en genieten. Er is niks lekkerder.

Voor 2 personen
Ingrediënten
2 kippenpoten
1 geraspte ui
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte koriander
Saffraandraadjes
1/4 theelepel gemberpoeder
1/8 theelepel kurkumapoeder
1/8 theelepel (of naar smaak) zwarte peper
1/2 theelepel (of naar smaak) zout
1 eetlepel olijfolie
1 glas water
Groene olijven (aantal naar wens)
1/2 citroen

Friet of Marokkaans brood

Doe de kippenpoten, ui, knoflook, peterselie, koriander, olie, gemberpoeder, kurkumapoeder, zwarte peper, zout en saffraandraadjes in een pan.
kipolijven1
Meng alles door elkaar en zet het vuur aan.

Bak de kippenpootjes rondom tot een mooie, bruine kleur. Voeg het water toe en laat aan de kook komen. Kook het op zacht vuur vijftig minuten.

Doe in de tussentijd de olijven met citroensap in een klein pannetje en breng aan de kook. Kook het vijf minuten zachtjes.
kipolijven3

Spoel de olijven onder koud water.

kipolijven2
Wanneer de vijftig minuten van de kippenpoten voorbij zijn, voeg je de olijven toe in de pan. Kook nog eens tien minuten tot de saus is ingedikt.

Bak de friet.

Leg een kippenpoot op een bord met olijven, wat saus en garneer met friet. Of gebruik brood dat je in de saus kunt dippen. Het is heerlijke saus, probeer sowieso friet erin te dippen.

Foto's en recept: © Fadila Bouazza

Besaha wa raha!

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Kip met olijven en friet