Kokoskoekjes

kokoskoekjes bord

Alle foto’s en recept: © Fadila Bouazza

De makkelijke-koekjes-weken duren nog even voort en vandaag een smakelijk hapje met abrikozenjam en kokos. Licht en luchtig, zoetig en met een extra touch door de geraspte kokos. Ook voor zoetekauwen geldt: variatie van spijs doet eten. En van deze koekjes blíjf je eten.

Ingrediënten voor ongeveer 48 koekjes:
125 gram zachte boter of margarine
1dl (100ml) zonnebloemolie
170 gram suiker
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
8 gram bakpoeder
Snufje zout
450 gram bloem

Voor de garnering:
1 pot abrikozen jam
25ml water
1 eetlepel oranjebloesemwater
250 gram gemalen kokos

Klop de boter of margarine met de suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg de olie toe en klop verder. Voeg nu één voor één de eieren toe en als laatste de bloem met het zout en bakpoeder tot je een zacht deeg hebt, maar zorg ervoor dat het niet plakkerig wordt.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak balletjes van 20 gram en zet ze op een bakplaat met bakpapier.

kokoskoekjes rauw

Bak de koekjes in 15 minuten. Ze blijven wit, alleen van onder worden ze een beetje goudgeel van kleur. Laat ze afkoelen.

kokoskoekje gaar

Verwarm de jam met water en kook die 5 minuten. Voeg oranjebloesemwater toe en zeef het geheel op een bord.
Giet geraspte kokos op een ander bord (steeds beetje bij beetje).

Doop het koekje in de jam…

kokoskoekjes ei

En daarna in de geraspte kokos tot het helemaal bedekt is. Zet de koekjes op een plaat met bakpapier en laat ze drogen voor je ze gaat opbergen.

kokoskoekjes op bakplaat

Je kunt kleine balletjes van 10 gram maken en dan steeds 2 per 2 aan elkaar ‘plakken’ met jam, rondom ook met jam bestrijken en dan in geraspte kokos dippen, maar het neemt veel tijd in beslag en ik heb er eerlijk gezegd niet altijd zo veel geduld meer. Maar ze zien er dan wel leuk uit.

kokoskoekjes twee klein

Besaha wa raha!

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “Kokoskoekjes