La Panthère

cartier-la-panthere-aq-1

foto’s © Aicha Qandisha

Het was alweer jaren geleden dat ik La Panthère had gedragen. De geur droeg ik in een tijd dat ik nog jong en slank was en me af en toe de uitspatting van een Lacroix jurkje of een Cartier-tasje kon veroorloven. Een klein tasje dan, toen de gulden nog maar net afgeschaft was, we nog moesten wennen aan de Euro en de prijzen niet zo explosief gestegen waren. Nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar vroeger was toch echt wel veel beter.

La Panthère heette toen nog Panthère; de geur heeft een restyling gehad, andere fles en vormgeving, nadrukkelijker naam en La Panthère die je vanaf de fles toekijkt.

cartier-la-panthere-aq-8

Verleiding
Op enig moment was ik op de geur uitgekeken en pas onlangs, jaren later, herontdekte ik La Panthère dankzij een proefje dat ik kreeg bij aankoop van iets. En La Panthère verleidde me weer met die heerlijke noten: herkenbaar en ongrijpbaar tegelijk. Heel erg vrouwelijk en ingetogen, zeer gedistingeerd. Het soort geur dat je bij vrouwen ruikt, je hoofd draait in bewondering en diep zucht over zoveel elegantie. Het is de tijdloze klasse van Cartier in parfum-vorm en voor iedereen bereikbaar.

cartier-la-panthere-aq-3

La Panthère suggereert niet alleen verleiding, maar ook gevaar. Het is zoals we hier over onze lieftallige site schrijven: de opwinding van het verbodene. De houtachtige noten geven de geur samen met de zachte muskus en het bloemige van de gardenia iets poederigs -maar op een mooie manier. Zacht en toch heel erg aanwezig en het lekkerst als je na lange tijd nog een onverwachte vleug meekrijgt.

La Panthère van Cartier kun je hier bestellen vanaf 60,14

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl