Rijkgevulde rijstsalade

©Fadila Bouazza

©Fadila Bouazza

Na alle zoetigheid is het nu weer tijd voor een gezonde maaltijd vol vitaminen, vezels, eiwitten… Kortom, alles wat je nodig hebt en dat dan in een smakelijke salade met rijst, groenten en garnalen. Een feest voor de ogen, een traktatie voor je papillen.

Voor een groot bord
125 gram basmatirijst
Klein blikje maïs
2 eetlepels light mayonaise
2 grote aardappels
4 grote bospenen
1 komkommer
1 avocado
1 zakje diepvriesartisjokken
Een halve krop sla
Een zakje cocktailgarnalen
Gehakte peterselie
Een halve citroen

Voor de vinaigrette:
1 volle theelepel gladde mosterd
4 eetlepels azijn
Zout naar smaak
12 eetlepels olie

Vinaigrette: Meng mosterd met zout en azijn. Voeg daarna al kloppend druppelsgewijs de olie toe.

Kook de aardappels in schil zo’n twintig minuten. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Meng ze met een beetje vinaigrette en peterselie.

Schil de bospenen, snijd ze in stukjes en kook in gezouten water ongeveer tien minuten. Meng de penen met een beetje vinaigrette en peterselie.

Kook de rijst in gezouten water. Giet af en spoel af met koud water. Spoel de maïs ook af en meng dit met de rijst. Voeg mayonaise en 1 à 2 eetlepels vinaigrette toe en meng dit alles goed. Doe het in een kom met de vorm van een halve bol. Druk goed aan en keer de rijst om op een grote schaal.

Kook in gezouten water de artisjokken tot ze zacht zijn. Haal ze uit het water, doe een beetje van de vinaigrette bij de artisjokken en meng goed.

Kook de garnalen drie minuten in kokend water. Voeg ook hier daarna wat vinaigrette toe. Vul de artisjokken met garnalen.

Snij de komkommer in stukjes en meng ze met een beetje vinaigrette. Snij de avacodo in halve cirkels en doe in citroensap. Meng goed, om verkleuring te voorkomen.

Was de sla en haal de blaadjes eraf. Versier het bord nu zoals op de foto en doe een slablaadje tussen de verschillende groenten.

Besaha wa raha!

Fadila