Sandwiches met kip, courgette en uien en verfrissend ananassap

kipcourgette8

Alle foto’s en recept: © Fadila Bouazza

Een lekker makkelijk en licht gerecht vandaag, speciaal voor het warme weer. Kip, courgettes en uien. Dat compleet met een heerlijk ananassapje zorgt voor een complete maaltijd, die niet al te zwaar op de maag ligt.

Voor vier personen
Voor het kipmengsel:
2 kipfilets in reepjes
Zout en peper naar smaak
1 kleine ui, geraspt
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel zonnebloemolie

Voor de garnituur:
1 courgette, in plakjes
Zout
2 eetlepels zonnebloemolie
3 uien in schijven
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel zonnebloemolie

4 ciabatta broodjes

Voor het ananassap
400 ml verse sinaasappelsap
1 groot blik ananas op sap (acht schijven). Of een verse ananas (ook acht schijven)
1 zakje vanillesuiker
Suiker naar smaak

Begin met het sap. Doe alle ingrediënten daarvoor in een blender en meng tot alles goed is gepureerd. Zet het koel.

Bereid nu de kip voor. Doe alle ingrediënten in een schaal

kipcourgette1

en meng goed.

kipcourgette2

Dek het af en zet het in de koelkast.

Maak nu de garnituur. Verwarm 1 eetlepel olie. Bak de uien mooi bruin en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe in de tussentijd de courgettes in een andere koekenpan met 2 eetlepels olie. Breng het met zout op smaak en bak het rondom bruin.

kipcourgette3

Bak nu de kip al roerend in 1 eetlepel olie in 10 minuten gaar.

kipcourgette4

Doe de broodjes open. Zet er wat uien in,

kipcourgette5

dan courgettes

kipcourgette6

en dan de kip.

kipcourgette7

Serveer de sandwiches met het sap.

sap

Besaha wa raha!

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl