SushiSamba komt naar Amsterdam!

sushi-samba-ny-aq

foto’s © Aicha Qandisha

SushiSamba komt naar Amsterdam! Sushi wat? SushiSamba, een opwindende mix van Japanse, Braziliaanse en Peruaanse smaken. Lang geleden heeft in Peru een grote groep Japanse immigranten de keuken verrijkt met als resultaat de Nikkei keuken: een smaakvol huwelijk tussen de Japanse en Peruaanse culinaire traditie. Denk bijvoorbeeld aan de ceviche: een bord vol smaak met onder andere rauwe vis, pittige rauwe uien en limoen. Voeg daar dan nog de swingende Braziliaanse culinaire invloeden aan toe en je hebt een heerlijke, vrolijke avond vol lekkere, onverwachte gerechten en sushi-combinaties zoals je die niet eerder hebt gehad.

sushi-samba-london-2-aq

Nou, dat is dus SushiSamba en dat is wat je kunt verwachten als het restaurant op 8 september opengaat. Majda en ik zijn in het filiaal in New York geweest: donker en sfeervol interieur vol hippe mensen die de muziek proberen te overschreeuwen en vorig jaar bezochten we het Londense restaurant en daar is de troef echt de locatie: op de 38ste en 39ste etage van de Heron Tower met een werkelijk spectaculair uitzicht over het fantastische Londen.

sushi-samba-london-aq

Prikkelend
De cocktails zijn er trouwens ook niet te versmaden. Sushi, Peruaanse en Braziliaanse gerechten en lekker veel wederzijdse smaak-bevlekking. Als de Amsterdamse ploeg net zo prikkelend zal werken als de Londense, maar vooral New Yorkse collega’s (het eten daar was echt geweldig) kunnen we straks een nieuwe favoriet toevoegen aan ons lijstje.

sushi-samba-ny-1-aq

Nu maar hopen dat het Amsterdamse filiaal verschoond blijft van de beruchte Amsterdamse arrogantie, want dan blijft het bij slechts een bezoekje en dat zou zonde zijn. Binnenkort meer!

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl