The Perfectionists’ Café

the-perfectionists-cafe-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Het had iets van een 007-operatie, eten bij The Perfectionists’ Café van Heston Blumenthal in de vertrekhal van Terminal 2 op Heathrow.

Blumenthal, onder andere van het fenomenale The Fat Duck en het geweldige Dinner, biedt er bekende klassiekers die iedereen wel lekker vindt met een vleug Blumenthal, want echte culinair tovenaars kunnen niet anders dan iets magisch aan hun gerechten meegeven.

the-perfectionists-cafe-1-aq

Britse klassieker
We waren er op uitnodiging en moesten onder strenge begeleiding naar het restaurant met uitzicht op het winkelend reispubliek. Het restaurant zat al vol met gasten die nog snel wat eten voor ze op het vliegtuig stappen. Een nitro-ijsbar, een open oven waar de pizza’s in gebakken worden, de barman die de cocktails maakt, heerlijk ogende hamburger die naar de hongerige gasten werden gebracht. Het zag er allemaal goed uit, vooral de hamburger waar een meneer tegenover mij zijn tanden in zette.

the-perfectionists-cafe-fish-chips-aq

Ik besloot voor de klassieker der Britse klassiekers te gaan: fish & chips. Die wordt geserveerd met twee sprays waarmee je de vis extra aroma mee kunt geven van ingelegde uien en azijn.

the-perfectionists-cafe-vinegar-aq

De vis zelf had het krokantste beslag dat ik ooit at. Krokant en licht van buiten en zacht van binnen. De vis was ook bijzonder goed, had niet dat diepvries-achtige wat je vaak op vliegveldrestaurants krijgt. Erbij lekkere frites, een puree van doperwten met hint van mint en tartaarsaus. Maar eerlijk: de vis was perfect en had niets extra’s nodig, behalve eventueel wat citroenrasp.

the-perfectionists-cafe-fish-chips-1-aq

Lekkerste milkshake
Als drankje nam ik de Marmalade on Toast milkshake, die was me namelijk aangeraden. Anders had ik die nooit genomen en dat zou zonde zijn geweest! Héérlijk! De volle smaak van vanille, met de rijke smaak van sinaasappel en op het laatst proef en voel je zelfs de mini-kruimels van de toast. Wat een verrassing en wat een zaligheid. Misschien wel de lekkerste milkshake ooit.

the-perfectionists-cafe-milkshake-aq

Tot slot nam ik als dessert de Millionaire’s Sundae, omdat ik zo vermoedde dat die het goed zou doen op de foto en omdat ik simpelweg nooit caramel kan weerstaan. Kijk, wat een overdadig schatje.

the-perfectionists-cafe-millionaires-sundae-aq

Deze hoorde eigenlijk met ijs van chocola en gezouten caramel, maar ik liet het chocolade-ijs vervangen door vanille-ijs. Een heerlijke combinatie van lekker ijs, stukjes millionaire’s cake, caramelsaus en krokante chocolaatjes en caramelletjes.

Voorbij zijn de dagen van slappe pizza’s en ondefinieerbaar voedsel op vliegvelden. Het is ironisch dat ik uitgerekend op een vliegveld de beste fish & chips proef – maar ook weer niet als je bedenkt dat een van de beste koks ter wereld ervoor tekent. Toegankelijke gerechten, uitstekend voorbereid en voor een bijzonder zacht prijsje geserveerd. Niemand legt het beter uit dan de meester zelf.

Als je de kans hebt, gáán!

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl