Win! Spicy Chef

Gisteren zag ik een post op Facebook waarin de vraag werd gesteld waarom restaurants, waar mensen netjes op afstand van elkaar zitten, dicht moeten en de Action en Primark, waar mensen op elkaar botsen door de drukte open mogen blijven. Een zeer valide vraag, waarop door een aantal mensen met protest werd gereageerd. Ze vonden het ‘gemekker’, en ‘dit is nu precies wat Rutte zei, we moeten niet in discussie’.

Fascinerend vind ik dat, die blinde gehoorzaamheid aan de overheid. Alsof burgers horigen zijn die zich maar hebben te schikken aan de heren in blauwe pakken. Je zou het bijna vergeten door de eindeloze regels waar we door geregeerd worden, maar de overheid is er voor ons, niet andersom. En we mogen vragen stellen, we mogen kritiek uiten en protesteren. Sterker, dat moet wanneer er alle reden toe is. ‘Alleen samen’, weten we nog.

Dit zijn moeilijke tijden. In het door corona beheerste nieuws zou je bijna vergeten dat er mensen zijn die verlies te verwerken hebben dat helemaal losstaat van covid, maar niet minder verdrietig en aangrijpend is. Vergeet hen niet.

Vrolijk stuk
En dan zijn er de mensen die door deze voortdurende crisis tegenslag na tegenslag te verwerken krijgen. Zoals de zzp’ers en horeca. Gisterenavond zaten we bij een van onze favoriete restaurants, Zheng, toen bekend werd dat de horeca maar liefst vier weken moet sluiten. Zoals ik eerder schreef, het belang van horeca is niet te overschatten. Het is de lijm van de samenleving. En evenzo belangrijk: de ondernemers die dag en nacht werken om hun zaak draaiende te houden, krijgen nu weer een enorme dreun te verwerken. En dat komt níet door de migranten, zoals Robér Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland beweert. Schaam je, Willemsen, je bent een schande voor het vak en de mensheid met je lompe racisme.

Maar goed, dit loopt heel anders dan gepland. Ik was van plan een vrolijk stuk te schrijven over een van mijn lievelingschefs, Soenil Bahadoer, met wie ik een boek heb geschreven waar ik heel trots op ben, ik wilde een loftuiting schrijven op zijn gulle, warme, aanstekelijke karakter dat je terug proeft in zijn eigenzinnige gerechten waarmee hij zich op verrukkelijke wijze onderscheidt. Ik was van zins uit te leggen wat hem bijzonder maakt en hoe ons boek tot stand is gekomen, dat had ik op deze plek nog niet gedaan.

Maar de realiteit heeft me ingehaald. Dierbaren van dierbaren zijn ontvallen en de nieuwe maatregelen zijn ook een dreun. Feit is nu eenmaal dat dit een zwaar, donker najaar wordt zonder uitzicht op enig vertier, zonder de troost van culinaire uitjes.

En daarom geef ik een van mijn eigen Engelstalige exemplaren van Spicy Chef weg als troost en als aansporing om toch vooral door te gaan. En om te vieren dat het boek er is, natuurlijk, zowel in het Nederlands als Engels.

Op reis
Natuurlijk hoop ik dat jullie allemaal een exemplaar bestellen van Spicy Chef bij je favoriete boekhandel of direct bij De Lindehof, dan kan Soenil er een mooie opdracht voor je in zetten. Maar voor wie kans wil maken op de Engelse editie, laat hieronder een berichtje achter, like ons op Facebook, volg ons op Instagram en dan maken we binnenkort de gelukkige winnaar bekend.

We zullen het voor onszelf leuk moeten maken de komende periode, met Spicy Chef in huis wordt het in ieder geval een smakelijke tijd met geweldige recepten die geur, kleur, smaak en pit aan je leven geven. En tussendoor neemt Soenil je mee op reis, terug in de tijd en de wereld over met de vermakelijkste verhalen.

We zullen doorgaan
Met de stootkracht
Van de milde kracht
Om door te gaan
In een sprakeloze nacht
We zullen doorgaan
We zullen doorgaan
Tot we samen zijn

Spicy Chef, Soenil Bahadoer, Hassnae Bouazza en Tony Pérez, uitgeverij Nijgh & van Ditmar; hardcover, 288 pagina’s, bestel je hier voor € 49,99. Ook verkrijgbaar in het Engels

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

14 Reacties op “Win! Spicy Chef

  1. Ivonne
    14 oktober 2020 om 10:16

    Berichtje! ;-)

  2. Ingmar
    14 oktober 2020 om 11:38

    Nou dat boek wil ik wel, voor wat warmte in barre dagen

  3. eric
    14 oktober 2020 om 13:42

    wow, zag dit mooie boek bij Donner, dus bij deze mijn berichtje!

    1. Anwar
      15 oktober 2020 om 01:01

      🥰😋👨🏻‍🍳📚🥘🤤

  4. Aicha
    14 oktober 2020 om 18:59

    Félicitations 👏👏👏🎈🎈🎈

  5. Michiel
    14 oktober 2020 om 19:34

    Ziet er mooi uit!! Gefeliciteerd met het boek.

  6. Amale
    14 oktober 2020 om 20:16

    Zeg eens, lieve Hassnae, ik hoop dat …

    Wij zullen doorgaan
    Tot wij samen zijn

    … voor een signeersessie.

    ;)

  7. Betty
    15 oktober 2020 om 05:59

    Erg benieuwd naar de smakelijke recepten in dit boek

  8. Marco
    15 oktober 2020 om 17:32

    Ik heb ‘m al bij bol besteld. Tzt mag Sunil er wat in schrijven, als hij dat zou willen.

  9. Johan de Vries
    15 oktober 2020 om 19:31

    Ik kook iedere dag in het Engels, ik lees boeken in het Engels en ben bovendien een bijzonder aardige heer die graag kookt.

  10. 15 oktober 2020 om 20:02

    Over niet al te lange tijd heb ik weer een EIGEN KEUKEN en daar wil ik best eens uitgebreider en spannender dan ik normaal doe gaan koken, én met jouw teksten… Hoog tijd een berichtje achter te laten :-)

  11. martine
    15 oktober 2020 om 20:21

    Ben benieuwd naar het mooie boek,hartelijke groet, Martine

  12. Rodney
    15 oktober 2020 om 20:29

    Jaaaa, maar dan wel door jou gesigneerd Has 😍

  13. Clourinda
    17 oktober 2020 om 11:07

    Hi, oh wat zou ik blij zijn met jullie Engelstalige versie van Spicy chef. Ben benieuwd welk gerecht van Soenil jij me aanraadt om te gaan koken en wat jullie beider lievelingsrecept is! Ik volg jullie al op Insta onder de naam ClouFood maar natuurlijk nu ook op Fb.

    Ik wens jullie allen ondanks deze rotte tijd toch een fijne periode toe.

    Gr
    Clourinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *