In de cosmetische kliniek van Joost Kroon (waar ik kortgeleden over schreef) bevindt zich ook de praktijk van huid- en schoonheidsspecialiste Liselotte Pauw. Door haar werd ik uitgenodigd voor een milk peel behandeling van het merk Dermaceutic. Omdat ik altijd wel in ben voor een experiment maakte ik een afspraak.
Ik had geen idee wat me te wachten stond. Een trouw bezoekster van de schoonheidsspecialiste ben ik namelijk niet. Eens in de zoveel tijd maak ik een afspraak maar ik vind het vaak veel te lang duren. Tegen het eind van een uur durende behandeling moet ik mezelf echt beheersen niet met schort en al de salon uit te rennen. Vaak wordt er dan ook nog een massage aangeboden die ik altijd beleefd afsla. Massages zijn voor mij het equivalent van de hel. Ik was dus erg benieuwd hoe de behandeling bij Liselotte me zou bevallen.
Voor de behandeling waarschuwde Liselotte me dat dit écht een huidbehandeling zou worden en geen wellness ervaring. Ze begon met het grondig reinigen van mijn huid. Mijn leven lang heb ik al een vette huid gehad. Dat heeft twee voordelen op mijn leeftijd: het duurt langer voor je echte rimpels krijgt en ik zal me tot mijn dood waarschijnlijk een puber blijven voelen omdat er eens in de zoveel tijd gezellig ergens een puistje openbaart. Liselotte nam extra de tijd om een aantal beginnende puistjes in de kiem te smoren.
Frappante gelijkenis met Sophia Loren
Voordat ze de milk peel op mijn gezicht aanbracht waarschuwde ze me dat het een beetje kon gaan prikken. Van een vriendin, die dezelfde behandeling had ondergaan, had ik echter al gehoord dat zij helemaal niets had gevoeld. En ik ging er dus vanuit dat dit bij mij ook het geval zou zijn. Mispoes. Al bij de eerste streken voelde ik een lichte prikkeling op mijn huid. Dat werd een behoorlijke prikkel. Ik kreeg een waaier om mezelf wat koelte toe te waaien in mijn gezicht en dat hielp goed. Zo bleef ik een kwartiertje waaierend liggen. Als een Spaanse in de zon. Daarna werd de milk peel verwijderd, kreeg ik nog een laag beschermende crème op mijn gezicht en kon ik weer naar huis. Liselotte gaf me nog de raad mee zoveel mogelijk uit de zon te blijven die dag.
Toen ik thuis kwam en meteen in de spiegel keek in de veronderstelling een frappante gelijkenis met Sophia Loren waar te kunnen nemen kwam ik van een koude kermis thuis. Mijn huid was een beetje vlekkerig en de door Liselotte preventief verwijderde puistjes verzetten zich behoorlijk tegen hun voortijdige ondergang. Omdat Liselotte me had aangeraden die dag maar beter geen make up te gebruiken was het probleem met de zon (het was natuurlijk een prachtige dag) ook meteen opgelost. Geen haar op mijn hoofd die er over piekerde zo over straat te gaan.
De volgende ochtend was mijn huid weer tot rust gekomen en zag er glimmend gezond uit. Bovendien voelde mijn huid heel erg schoon aan, De milkpeel werkte als een diepte reiniging. Ook mijn poriën waren kleiner. Alleen de opstandige puistjes verkeerden nog in de anarchistische fase. Gelukkig mocht ik die dag weer gewoon make up gebruiken dus kon ik ze snel wegwerken.
Cosmeceuticals
De behandeling is inmiddels twee weken geleden en mijn huid ziet er wonderwel nog steeds goed uit. Op sommige plekjes had ik wat last van lichte schilfering maar dat komt door de vitamine A die verwerkt zit in Dermaceutic. Dit merk valt onder de zogenaamde ‘cosmeceuticals’: cosmetische middelen die ontwikkeld worden in nauwe samenwerking met (huid-)artsen. De producten zijn niet (of nauwelijk) geparfumeerd en geven absoluut niet het gevoel van luxe die je wel vindt bij peperdure merken als La Mer of La Prairie. Beide merken heb ik uitgeprobeerd en alhoewel je je door de fluweelzachte samenstelling van de crèmes en het lekkere parfum dat ze eraan toevoegen van alles gaat voorstellen geven ze niet het resultaat dat ik nu had na die ene behandeling met Dermaceutic.
In ieder geval ben ik er heel tevreden over. Als je meer wilt weten over Dermaceutic, een huidanalyse of een behandeling kun je te allen tijde contact opnemen met Liselotte Pauw. Zij zal je graag van advies voorzien.
rebecca[at]aichaqandisha.nl