Pindakoekjes

pindakoekjes

Alle foto’s en recept: © Fadila Bouazza

Omdat de pinda ondergewaardeerd is en niet alle koekjes van dure amandelen gemaakt hoeven te zijn, leert Fadila ons vandaag stap voor stap heerlijk brosse pindakoekjes te maken. Een herwaardering van de pinda in een verrassend smakelijke traktatie.

Ingrediënten voor ongeveer 25 koekjes:

125g gesmolten geklaarde boter of margarine
125g gebakken ongezouten pinda’s
150g bloem
65g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
1/8 theelepel kaneelpoeder
¼ theelepel bakpoeder
Snufje zout

Maal de pinda’s zeer fijn.

pinda's

En zo…

gemalen pinda's

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter of margarine, klaar het (als je boter of margarine klaart, kunnen de koekjes voor langere tijd bewaard worden) en laat het afkoelen.

Meng de boter of margarine met poedersuiker en vanillesuiker…

boter en suiker pindakoek

Voeg gemalen pinda’s en kaneelpoeder…

kaneel pindakoekjes

En meng het geheel…

rauw mengsel pindakoekjes

Voeg daarna de bloem, het zout en bakpoeder en verwerk het tot een deeg (als de boter of margarine stolt, wordt het deeg stevig).

deeg pindakoek

Maak balletjes van 20 à 21 g…

pindakoekje bolletje

Druk ze plat met een koekjesstempel…

vorm voor pindakoekje

En…

pindakoekje rauw

Dip de stempeltjes in bloem voordat je de koekjes ermee bewerkt of laat ze gewoon zo als bolletje als je geen stempeltje hebt.

pindakoekje rond

En…

pindakoekje in vorm

Bak de koekjes in 12 à 15 minuten. Bestrooi ze met poedersuiker voor het bewaren of serveren.

pindakoekjes

Besaha wa raha!

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl