Caramel! Meer is niet nodig om deze koekjes aan te prijzen, toch? Ze zijn heerlijk zacht, het deeg is door de ingrediënten net iets lekkerder en dat wordt afgemaakt met een heerlijke toef caramel bovenop. Fadila zou Fadila niet zijn als ze vervolgens niet ook het koekje net wat extra’s geeft.
Voor 29 koekjes:
200 gram zachte boter of margarine
150 gram suiker
3 eierdooiers
1 zakje bourbon vanillesuiker
2 volle eetlepels Hazelnut Praline Filling (van funcakes)
100 gram maizena
250 gram bloem
5 gram bakpoeder
Snufje zout
Voor de garnering:
Caramel
Amandelen
Chocolade
Poedersuiker
Bereiding:
Klop de boter of margarine met suiker tot een romig mengsel. Klop de eierdooiers met vanillesuiker erdoorheen. Klop daarna de Hazelnut Praline Filling erdoorheen.
Zeef de bloem met maizena, zout en bakpoeder. Roer het vervolgens door het mengsel tot een zacht deeg ontstaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak van het deeg balletjes van 30 gram. Gebruik een siliconen vorm met holtes. Zet daar de balletjes in.
Zet de koekjes 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes helemaal afkoelen en neem ze dan uit de vormpjes.
Vul de holtes met karamel. Garneer het met amandel…
en maak met gesmolten chocolade streepjes op de koekjes.
Strooi er als laatste wat poedersuiker overheen.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl