Zachte koekjes met caramel

Alle foto's en recept: © Fadila Bouazza

Alle foto’s en recept: © Fadila Bouazza

Caramel! Meer is niet nodig om deze koekjes aan te prijzen, toch? Ze zijn heerlijk zacht, het deeg is door de ingrediënten net iets lekkerder en dat wordt afgemaakt met een heerlijke toef caramel bovenop. Fadila zou Fadila niet zijn als ze vervolgens niet ook het koekje net wat extra’s geeft.

Voor 29 koekjes:
200 gram zachte boter of margarine
150 gram suiker
3 eierdooiers
1 zakje bourbon vanillesuiker
2 volle eetlepels Hazelnut Praline Filling (van funcakes)
100 gram maizena
250 gram bloem
5 gram bakpoeder
Snufje zout

Voor de garnering:
Caramel
Amandelen
Chocolade
Poedersuiker

Bereiding:
Klop de boter of margarine met suiker tot een romig mengsel. Klop de eierdooiers met vanillesuiker erdoorheen. Klop daarna de Hazelnut Praline Filling erdoorheen.
Zeef de bloem met maizena, zout en bakpoeder. Roer het vervolgens door het mengsel tot een zacht deeg ontstaat.
zachtekoekjes1Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak van het deeg balletjes van 30 gram. Gebruik een siliconen vorm met holtes. Zet daar de balletjes in.
zachtekoekjes2
Zet de koekjes 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes helemaal afkoelen en neem ze dan uit de vormpjes.
zachtekoekjes3
Vul de holtes met karamel. Garneer het met amandel…
zachtekoekjes4

en maak met gesmolten chocolade streepjes op de koekjes.
zachtekoekjes5
Strooi er als laatste wat poedersuiker overheen.
zachtekoekjes7

Besaha wa raha!

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl