Ideaal voor de zomermaanden, deze heerlijke broodjes met aubergine en gehakt mét bijbehorend fris sapje. Perfect als feestelijke lunch en voor lange zomeravonden in de tuin, op het balkon of op je picknickkleed ergens in een ‘smulbos’. Want smullen wordt het zeker met Fadila’s sandwiches.
Voor 4 personen
Ingrediënten
4 ciabatta broodjes
Voor het gehakt:
500 gram gehakt
1 kleine, geraspte ui
2 teentjes geperste knoflook
Zout naar smaak
¼ theelepel zwarte peper
2 theelepels paprikapoeder
½ theelepel komijnpoeder
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gehakte koriander
Olie om in te bakken
Voor de tomatensaus:
1 blikje gepelde tomaten
½ eetlepel olijfolie
Zout naar smaak
Snufje zwarte peper, paprikapoeder, komijnpoeder en suiker
2 teentjes geperste knoflook
1 à 2 aubergines, in plakjes
Olie om in te bakken
Voor het sap:
600 ml vers geperste sinaasappelsap
300 gram aardbeien
1 zakje vanillesuiker
Suiker naar smaak
Begin met het sap: Doe alles in een blender en zorg ervoor dat alles goed is gemengd. Zet het sap in de koelkast om te koelen.
Bestrooi de aubergineplakjes met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken. Zo voorkom je een bittere smaak.
Maak het gehakt klaar door alle ingrediënten te mengen. Maak lange staafjes gehakt.
Voor de tomatensaus: doe alle ingrediënten in een kleine koekenpan. Kook het tot een dikke saus. Roer af en toe en dek de pan af om spetters te voorkomen.
Bak nu het gehakt in een koekenpan met wat olie. Maar liever: grill het gehakt op een grillplaat tot ze gaar zijn. Houd het gehakt warm onder wat aluminiumfolie. Dep de aubergines goed af met keukenpapier, om het vocht weg te nemen. Bak ze in wat olie goudbruin in beide kanten.
Open het broodje en bestrijk het met tomatensaus.
Zet daarop een laag aubergine
en daarop de gehaktstaafjes.
Serveer de broodjes met gekoeld sap.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl