Adonis

adonisart

Adonis komt naar Nederland. Dé Adonis. Niet die mythologische figuur, maar de grote Syrisch-Libanese dichter, geboren als Ali Ahmad Esber en volgens velen de grootste nog levende Arabische dichter. Die Adonis.

Aanstaande vrijdag 14 juni gaat de documentaire over hem Het Afwezige Land in première bij Poetry International Festival waar hij eregast is. Voor deze documentaire heb ik een deel van de research gedaan en de interviews met de meester zelf, zijn vrienden, de grote zanger Abed Azrié en de geweldige kunstenaar Ziad Dalloul, en zijn dochters in Parijs.

Voorafgaand aan de première van de documentaire, die de Vpro gaat uitzenden, wordt de dichter geïnterviewd door Joris Luyendijk en zal hij poëzie voordragen.

Gratis!
Zondag 16 juni vereert Adonis Den Haag met een bezoek waar ik hem samen met Petra Stienen mag interviewen. Hij zal dan wederom gedichten voordragen en dieper ingaan op zijn werk en de situatie in Syrië. En het allerbeste: de toegang is dan gratis. Zo’n kans krijg je niet snel weer. Komen dus, voor een fijn gesprek met een vrije geest en prachtige gedichten.

Foto: © Hassnae Bouazza

Hassnae

hassnae[at]aichaqandisha.nl