Advent met Kiehl’s en Clinique

advent-kiehls-en-clinique-aq-1

foto’s © Aicha Qandisha

Tot een aantal jaar terug kon je beauty adventkalenders alleen via een omweg uit Engeland bestellen. Zo had Selfridges jaarlijks een fraai exemplaar met de luxe producten van L’Oréal die vaak al binnen een paar dagen uitverkocht was. Inmiddels zijn er zo verschrikkelijk veel bijgekomen dat het bijna niet meer bij te houden is. Ook in Nederland komen er elk jaar steeds meer bij. Zelfs Dior heeft er dit jaar eentje.

Het is dan ook te leuk: elke dag een deurtje openen om daar een verrassing achter te vinden. En in plaats van chocola is het een miniatuur crème, lipstickje of parfumpje. Huizen als Jo Malone, Diptyque en Molton Brown hebben elk jaar mooie, maar veel te dure uitgaven. Ik kan een losgeslagen hedonist zijn, maar 350 euro neertellen voor een adventkalender haalt het plezier er een beetje af. Voor mensen met een beperkt budget dan, als je gezegend bent met een fors budget of een rijke geliefde, blijven de ribben intact.

Maar er zijn ook heel wat betaalbaarder kalenders die je niet alleen 24 dagen plezier verschaffen, maar ook meteen een goede kennismaking zijn met het merk. Zo zit de eenvoudig vormgegeven kalender van Clinique vol met miniatuurtjes waar je flink van kunt genieten. Van reiniging tot verzorging en van parfum tot make-up. Voor wie wil weten wat er allemaal in zit, kijk hier.

advent-clinique-aq

Give joy
Het New Yorkse Kiehl’s heeft een prachtige kalender ontworpen door Andrew Bannecker in de vorm van een vrolijke koffer die je, zodra je hem openvouwt, meteen toelacht met een pop-up tekst ‘give joy’.

Ook deze kalender is rijk gevuld met miniatuurversies van beroemde Kiehl’s producten zoals de heerlijke crème de corps. Hier kun je lezen wat je kunt verwachten.

advent-kiehls-aq

Vanaf 1 december begin ik met het openen van de deurtjes. Gewoon, omdat het leven al ingewikkeld genoeg is, de buitenwereld vijandig en soms simpele, onschuldige handelingen al plezier geven. Mocht je denken: dat wil ik ook, bestel dan via de links hieronder, want de kalenders kun je vandaag nog met korting krijgen. Ideaal cadeau voor jezelf of een dierbare. En denk je ‘leuk, maar is er nog meer?’ Voor chocoladeliefhebbers natuurlijk de adventskalender van mijn favoriete bonbonhuis Neuhaus die kun je online bij hen bestellen, maar vind je ook bij De Bijenkorf.

advent-kiehls-en-clinique-aq

De adventskalender van Clinique vind je online nog bij Ici Paris XL vandaag met korting voor 51,75 en de kalender van Kiehl’s is online uitverkocht, maar vind je bij De Bijenkorf, vandaag nog met korting voor 59,20.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl