Aicha’s Twaalf: Anousha Nzume

Anousha Nzume

Er is weinig wat Anousha Nzume niet heeft gedaan: ze is schrijfster, presentatrice, actrice, ze schrijft liedteksten, is columnist bij radio 1 programma ‘De Nieuws BV’ én ze roert zich in het publieke debat als uitgesproken tegenstander van maatschappelijke uitsluiting en racisme.

Mijn favoriete filmscène is… De hele beginscène inclusief titels uit The Producers van Mel Brooks.

Ik wil ooit nog eens naar… Oprah!

Mijn toilettas is niet compleet zonder… Palmers lippenbalsem the mega swivel stick. Mensen denken altijd dat het een Pritstift is.

Mijn ergste miskoop is… Een stacaravan op IJmuiden. Ai ai ai dat was geen match.

Het lekkerste wat ik ooit geproefd heb isPasta a la bomba. Verse pasta met pepergeitenkaas. Gegeten op Lipari tijdens een vakantie. Hemels.

Ik was het gelukkigst toen… Toen ik zwanger was van m’n oudste. De eerste keer was zo overweldigend. En ik kon er helemaal in opgaan want ik had niet, zoals later, een kind om voor te zorgen. Het was een groot feest! Hormonaal helemaal in balans. Voor de rest alleen slapen, eten en Wimbledon kijken. En toch deed ik iets nuttigs, ik maakte een mens.

anousha

Ik heb het meeste spijt van… Dat ik het nooit met een Rus heb gedaan. Zo’n sexy taal.

Ik ben niet bijgelovig, maar… Ik ben totaal niet bijgelovig! En ben ook niet snel angstig. Maar in Kameroen in het Bakossi gebied is een meer waar je niet in mag zwemmen vanwege de kwade geesten. Heb ik ook niet durven doen. De sfeer was zoals in films van David Cronenberg. Heel kalm maar totaal creepy! Terwijl ik daar op klaarlichte dag was en de zon volop scheen.

Mijn grootste onhebbelijkheid is… Dat ik heel ongeduldig en snel verveeld ben, en dus snel geërgerd raak. Heel irritant.

Ik lieg altijd over… Mijn gewicht.

Ik kan me niet beheersen als… Ik mijn kinderen zie. Ik moet ze altijd even voelen. Even aan ze ruiken. Zijn ze niet altijd blij mee.

Ik zou mijn geliefde dumpen voor… Phoeh. Ik ben getrouwd met de liefde van m’n leven. Maar oké dan. Een weekje achterop de motor bij Ché Guevara zou ik niet kunnen weerstaan. Maar dan wel de jonge Ché, vóór de executies en in de tijd van de Motorcycle Diaries.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl