Aicha’s Twaalf: Bahaedin Ahrazem

bahaedin

Bahaedin Ahrazem is de nieuwste telg van de kleine-grote Aicha Qandisha-familie. Hij verrijkt onze hedonistische site met besprekingen van gadgets en verslagen van zijn sportieve prestaties. Een levensgenieter, een feestbeest -geen festival is compleet zonder hem-, en een overtuigde gourmand. En leuk dat-ie is!

Mijn favoriete filmscène is… Het moment waarop mijn ogen vochtig werden en ik mezelf moest vermannen door mezelf aan te spreken met de woorden: ‘het is maar een tekenfilm, dit is niet echt’. Dit alles vond plaats op het moment dat welpje Simba zijn vader verloor.

Ik wil ooit nog eens naar… De poolstreken om het Noorderlicht te zien. Daarnaast wil ik ook graag naar Hawaii. Niet als vakantiebestemming, maar om met de Iron Man mee te doen (triathlon).

Mijn toilettas is niet compleet zonder… Een goedwerkende acculader voor mijn telefoon.

Mijn ergste miskoop is … Een VW Golf GTI waarbij de verkoper mij vergeten was te melden dat de radiator handmatig, door middel van een schakelaartje, ingeschakeld diende te worden bij het starten van de auto. Met een defecte motor als gevolg.

Het lekkerste wat ik ooit geproefd heb is… Mijn mama’s handmade Marokkaanse sfenj. Een deeggerecht dat ze liefdevol, met haar schattige kleine handjes, omtovert tot heerlijke soort donuts. Om vervolgens een ultieme smaaksensatie te ervaren dompel je de sfenj in pure Marokkaanse honing.

Ik was het gelukkigste toen … Ik na een periode van uitval de eindstreep van de Marathon Rotterdam heb behaald en door mensen die me dierbaar zijn opgewacht werd. Het gevoel van blijdschap was overweldigend. Tranen van geluk.

Ik heb het meeste spijt van… Het feit dat ik mijn oom, die mij in mijn kinderjaren altijd aandacht en liefde gaf tekort heb gedaan in de periode dat ik aan het puberen was en hij mijn aandacht nodig had. Ik zou willen dat ik destijds de kennis had die ik nu heb.

Ik ben niet bijgelovig, maar… Ik heb een tijdje een geluksmuntje gehad. Geïnspireerd door Dagobert Duck destijds nam ik mijn geluksdubbeltje altijd mee naar belangrijke momenten zoals examens.

Mijn grootste onhebbelijkheid is… Als ik iets wil hebben, dan wil ik het ook meteen. Niet morgen, maar vandaag. En wel nu. Ik ga dan meteen alle winkels af en als ze niet hebben wat ik wil, word ik heel onredelijk. Dat is toch wel mijn grootste onhebbelijkheid.

Ik lieg altijd over… Ik heb gisteren bij een restaurant onder de naam Richard Mes gereserveerd om niet mijn naam te moeten spellen aan de telefoon. Dat maakt het telefoongesprek makkelijker.

Ik kan me niet beheersen als… Ik granaatappels zie. Ik ben er al van kinds af aan dol op. Een vrucht die uit honderden kleine overheerlijke robijnrode pitjes bestaat. Als we thuis granaatappels hebben dan heb ik pas rust als ze op zijn.

Ik zou mijn geliefde dumpen voor… Twaalf granaatappels.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl