Aicha’s Twaalf: Cor Baauw

Cor_02klein

foto’s: © Annelies Verhelst

Cor Baauw heeft samen met zijn vrouw Leonie het bedrijf en design studio Local Androids opgericht. En om met de woorden van onze topfotografe te spreken: ‘ze maken vette shit zoals deze interactieve skin dress‘.

Mijn favoriete filmscène is… De eindscène van Burn after Reading. De droge zinloosheid van deze film is sowieso niet te onderschatten.

Ik wil ooit nog eens naar… Een ander universum. Ontzettend benieuwd naar wat er nog meer voor leven bestaat.

Mijn toilettas is niet compleet zonder… Tandenborstel.

Mijn ergste miskoop is… Een reis naar Curaçao. Geen idee wat ik daar deed behalve dan het bezoeken van de bruiloft van een hysterische hoogzwangere vriendin van mijn vrouw. Die ons de hele bruiloft commandeerde van alles te regelen en ons opsloot in een vakantie-oord zonder eten.

Het lekkerste wat ik ooit geproefd heb is… Tibetan kitchen in Goa India. Egg fried noodles.

Ik was het gelukkigst toen… Toen mijn vrouw me niet afwees toen ik haar daar om vroeg. Ik was al een tijdje verliefd op haar en aangezien we dezelfde klas deelden, was ik niet zo goed meer bij de les. Nadat ik dat haar tevergeefs had geprobeerd duidelijk te maken door middel van een roos, een aantal brieven en nog meer geflirt, koos ik er voor om haar te confronteren met de vraag of ze me af wou wijzen zodat ik het af kon sluiten. Blijkbaar waren mijn subtiele hints van eerder totaal niet door gedrongen en kwam dit wat onverwachts. Ze zei ‘nee’ op mijn vraag om afwijzing en sleurde me de dansvloer op.

Cor_08klein

Ik heb het meeste spijt van… Nu kan ik er wel om lachen maar destijds had ik wel erg veel spijt van mijn eerste liefdesbrief die ik verstuurde en die onderschept werd door de broer van het meisje. De brief ging vervolgens door de hele school. Dat was op de middelbare en we durfden elkaar daarna niet meer aan te spreken. Dit is overigens niet het meisje waar ik nu gelukkig mee getrouwd ben.

Ik ben niet bijgelovig, maar… Ik laat bijgelovigen wel in hun waarde.
Ik voel soms empathie voor objecten en voel me dan een beetje schuldig als ik ze kapot gemaakt heb.

Mijn grootste onhebbelijkheid is… Dat ik een wijsneus ben. Ik geef vaak ongevraagd goedbedoeld advies.

Ik lieg altijd over… Dat vertel ik lekker niet.

Ik kan me niet beheersen als… Chocolade zich geheel dan wel gedeeltelijk binnen mijn gezichtsveld bevindt. Ik onterecht behandeld wordt. Mensen teveel van me vragen in de ochtend. Als ik mijn vrouw in haar ondergoed door het huis danst. Als de kat weer uit de pan op het aanrecht aan het eten is.

Ik zou mijn geliefde dumpen voor… Chocolade… een reis naar een ander universum… egg fried noodles… nee eigenlijk nergens voor. En al zeker niet voor een tandenborstel.

Cor_06klein

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl