Aicha’s Twaalf: Mounir Toub

mounir toub 2

Mounir Toub is een bezig bijtje. Je kent hem als televisiekok bij 24 Kitchen waar hij zijn kookkunsten ten beste geeft, maar hij is ook horeca-docent en voor wie zin heeft in Marokkaanse lekkernijen; hij verzorgt etentjes bij liefhebbers thuis. Als rasechte gourmand was het dus hoog tijd hem aan onze Twaalf te onderwerpen.

Mijn favoriete filmscène is… Ik heb niet echt één favoriete filmscène. De laatste tijd kijk ik weinig televisie en films, omdat ik te druk bezig met mijn werk, koken, mijn website en natuurlijk mijn familie en gezin! Zodra ik eindelijk een film kan kijken, geniet ik er dan ook helemaal van. Ik kan dan echt opgaan in de film.

Ik wil ooit nog eens naar… Mekka!! Ik wil wil hopelijk binnen nu en een paar jaar op bedevaart gaan. Dat is een wens die ik al jaren heb en die hopelijk snel realiteit wordt.

Mijn toilettas is niet compleet zonder…. Parfum. Ik heb overal wel een flesje parfum om lekker(der) te ruiken.

Mijn ergste miskoop is… Helaas moet ik zeggen mijn mooie witte Ducati M600. Geïmporteerd vanuit Italië, ingevoerd, nieuwe kenteken platen, BPM betaald, grote beurt bij de garage en in totaal zeven mooie maanden van kunnen genieten. Daarna een vastloper gehad en toen (toch met een beetje verdriet) weggedaan. Het waren zeven mooie (en dure) maanden…

mounir toub

Het lekkerste wat ik ooit geproefd heb is… Als echte Marokkaanse Bourgondiër vind ik alles wat ik mag eten lekker. Ik kan dan ook echt genieten van eten. Als mijn vrouw een heerlijke maaltijd klaarmaakt en wij zitten samen aan tafel en ik hoor en zie mijn zoon van acht maanden genieten in zijn loopwagentje, smul ik nog meer van mijn maaltijd. Het eten is nog lekkerder als je het kunt delen in bijzijn van je geliefden.

De laatste weken geniet ik ook héél erg veel van mijn zelfgemaakte ijs. Ik heb mijzelf een ijsmachine cadeau gedaan en elke week maak ik een halve liter verse room- en/of sorbetijs. Man, man wat is dat lekker!

Ik was het gelukkigst toen…Mijn ouders terug kwamen uit Mekka, mijn dochter Dina (12) en mijn zoon Lotfi (8 maanden) werden geboren en toen ik met Lemya, de liefde van mijn leven, trouwde! Wat ben ik toch gezegend!

Ik heb het meeste spijt van… De tijd die ik heb moeten missen (ruim zes jaar!) en nog steeds mis met mijn dochter Dina vanwege de scheiding van haar moeder in 2008. Ik betreur de momenten die ik gemist heb.

Ik ben niet bijgelovig, maar… ik geloof niet in bijgeloof.

Mijn grootste onhebbelijkheid is… Dat ik graag wil dat dingen op mijn manier gebeuren. Verder kan ik eigenwijs zijn met een vleugje ongeduld. Dat, en verder helemaal niets.

Ik lieg altijd over… Mijn gewicht. Ik zeg al jaren dat ik net 85 kilo weeg en dat klopt ook al jaren! Stiekem weeg ik al jaren zo ongeveer rond de 95 kilo, maar kniesoor die daarop let!

Ik kan me niet beheersen als… Er lekker eten voor mij ligt. Dan maakt het mij niet uit met wie ik ben, maar dan geniet ik echt volledig! Ik kan mijzelf dan ook echt helemaal verliezen in de smaken. Je moet dan ook eigenlijk niet tegen mij praten. Alvast bedankt!

Ik zou mijn geliefde dumpen voor… GEEN GOUD!! Ik ben gelukkig gezegend met een vrouw die zorgzaam, liefdevol, begripvol, sterk, lief is en bovendien een knapperd. Ik zou een ezel zijn als ik haar zou laten gaan.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl