Aicha’s Twaalf: Nadia Zerouali

nadia viva keuken

Als er ergens eten is, is Nadia Zerouali in de buurt. Ze maakt samen met Merijn Tol het kookprogramma ‘Grenzeloos Koken’ voor 24Kitchen en de ‘Arabia’ kookboeken. De laatste in de reeks, ‘Viva Arabia’ met recepten uit het weekblad ‘Viva’ ligt nu in de winkel. Nadia toert ook de winkels langs met het succesvolle ‘Melk & Dadels’ dat ze samen met Chafina Ben Dahman en Rachida Moussaoui maakte.

Mijn favoriete filmscène is… Alle scènes uit de film La Meglio Gioventu en als ik Libanon heel erg mis de film Caramel.

Ik wil ooit nog eens naar… Iran! Daar wil ik zelfs wel een hoofddoek voor op doen.

Mijn toilettas is niet compleet zonder… Kohl, maar meestal heb ik de tas niet bij mij op het moment dat ik hem nodig heb.

Mijn ergste miskoop is… Ik houd niet zo van shoppen dus doe het heel bewust.

Het lekkerste wat ik ooit geproefd heb is… Ik heb zoveel lekkers mogen proeven in mijn leven dat ik niet kan kiezen; de smaak van versgebakken Marokkaans brood, de lekkerste, zalvige hummus… hmm.

Ik was het gelukkigst toen… Bij de geboorte van mijn zoon, wow wat een ervaring en wat een uniek gevoel.

Ik heb het meeste spijt van… Ik heb nergens spijt van, het leven is mooi juist door alles wat goed gaat en wat niet goed is gegaan.

Ik ben niet bijgelovig, maar… Ik ben niet bijgelovig.

Mijn grootste onhebbelijkheid is… Ongeduld, ongeduld en ongeduld.

Ik lieg altijd over… Ik lieg helaas nog steeds af en toe tegen mijn ouders, niet van harte maar oprechte eerlijkheid kan soms ook kwetsen, dus dan maar een liefdevolle leugen…

Ik kan me niet beheersen als… Gebrek aan beheersing is mijn tweede onhebbelijkheid. Ik kan me niet beheersen als mensen onbeschoft of oneerlijk zijn. Maar ook niet als ze vies eten serveren.

Ik zou mijn geliefde dumpen voor… Haha er valt gelukkig niemand te dumpen!

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl