Aicha’s Twaalf: Sabine Staartjes

SabineStaartjes_fotoAnneliesVerhelst_05foto’s: © Annelies Verhelst

Sabine Staartjes is een jonge ontwerpster die opvalt door haar bonte, vrolijke en felgekleurde stijl. De jaren 80 invloed is duidelijk met daarbij, zoals zij het noemt, ‘urban hip hop met een beetje chic’. Op haar site krijg je een goed beeld van haar eigenzinnige stijl. Benieuwd naar meer? Kijk vooral op haar webshop, of bezoek het Stedelijk Museum waar haar ontwerpen ook te koop zijn.

Mijn favoriete filmscène is… Er gaan een paar dingen door mijn hoofd. Ik heb laatst Black Swann gezien, die vond ik vooral heel confronterend en pijnlijk. Dat gaat over een balletdanseres en haar gevecht met haar concurrent, maar uiteindelijk blijkt dat die concurrent, dat zij dat zelf is.

Ik wil ooit nog eens naar… Een onbewoond eiland in mijn eentje. Denk ik. Ja. Omdat ik dan denk dat je echt tot het puurste van jezelf komt. Zonder invloeden van anderen. Dat je echt nog meer ontdekt wie je zelf bent.

Mijn toilettas is niet compleet zonder… Mascara, mijn lenzen en deodorant. O, en mijn dagcrème.

Mijn ergste miskoop is… Dat vind ik een lastige vraag, want dat heb ik eigenlijk nooit, een miskoop. Ik koop veel vintage en ik heb een keer iets gekocht wat ik niet paste, daar baalde ik heel erg van, want het was een heel leuke jumpsuit.

Het lekkerste wat ik ooit geproefd heb is… Dat was een gerecht bij Ron Blaauw: ganzenlever met cranberry.

Ik was het gelukkigst toen… Toen ik afstudeerde met mijn modeshow en heel veel goede commentaren kreeg. Maar dat was ook het moment in mijn leven dat ik het minst gelukkig was, want mijn vader had toen kanker en kreeg zijn eerste chemokuur. Dat was een heel raar moment in mijn leven: intens gelukkig en intens verdrietig tegelijkertijd.

SabineStaartjes_fotoAnneliesVerhelst_04

Ik heb het meeste spijt van… Ik vind spijt echt een slechte raadgever. Ik heb eigenlijk nooit spijt. Natuurlijk gebeuren er dingen die je anders had willen zien, maar ik keer het dan wel om zodat ik het anders kan zien en hoe ik het kan veranderen zodat het niet meer gebeurt.

Ik ben niet bijgelovig, maar… Ik ben in principe niet bijgelovig, maar ik geloof wel echt in karma. Dus ik denk dat als je iets doet, dat je het dan ook weer terugkrijgt.

Mijn grootste onhebbelijkheid is… Dat ik mega-chaotisch ben en alles kwijtraak. Toevallig vanochtend nog. En dan kan ik zo kwaad worden op mezelf, daar word ik niet goed van. Ik probeer alles zo gestructureerd mogelijk te doen, maar tegelijk ben ik ook zo chaotisch dat alles misgaat.

Ik lieg altijd over… Ik kom best wel vaak te laat zonder reden en dan bedenk ik een excuus.

Ik kan me niet beheersen als… Als er iets lekkers is. Ik neem gewoon altijd, ik kan niet zeggen ‘ik hoef geen taart’. Dat antwoord ‘nee’ dat zal dan nooit in me opkomen.

SabineStaartjes_fotoAnneliesVerhelst_10

Ik zou mijn geliefde dumpen voor… Bradley Cooper. Nee, doe maar voor Leonardo DiCaprio.

Hassnae

hassnae[at]aichaqandisha.nl