Aicha’s Twaalf: Teun van de Keuken

teun van de keuken

Jullie kennen hem allemaal Teun van de Keuken, journalist, programmamaker, het gezicht van ‘De Keuringsdienst van Waarde’ en oprichter van de slaafvrije Tony’s Chocolonely chocolade waarvan die met caramel en zeezout bij Aicha Qandisha favoriet is. Onlangs kwam zijn boek ‘Puur en Eerlijk’ uit en dat was meteen al na lancering een groot succes.

Mijn favoriete filmscène is… Pfoe, moeilijk. Er staan niet zoveel filmscènes in mijn geheugen gegrift. Ik denk aan Woody Allen die kreeft wil koken voor Diane Keaton in Hannah and her sisters. Het beest ontsnapt en kruipt achter de ijskast, geloof ik. Allen is doodsbang. Ik houd van de tragi-komische wereld van Allen.

Ik wil ooit nog eens naar… Heel koude streken. Ik reis vrij veel, ook voor mijn werk, en kom meestal toch in het zuiden of verre oosten terecht. Ik zou wel eens met een Greenpeace boot door de gletsjers willen varen. Heel koud en heel stil. Misschien kom ik tot rust, misschien word ik er angstig van. Ik ben daar wel nieuwsgierig naar.

Mijn toilettas is niet compleet zonder… een plastic ladyshave scheermesje. Daar scheer ik de haartjes boven op mijn wangen mee weg. Die zijn razend scherp. Mijn stoppelbaard trim ik elektrisch.

Mijn ergste miskoop is… Een raar soort frituurpan op hete lucht van Philips. Ik snap nog niet waarom ik dat ding ooit heb gekocht. Ik schaam mij er een beetje voor. Er viel niets lekkers mee te maken. Duur en waardeloos ding.

Het lekkerste wat ik ooit geproefd heb is… Er zijn zoveel dingen om op te noemen. Herinneringen zijn voor mij meestal verbonden met eten. Ik zie de Italiaanse vrouw nog voor mij, ik was nog een kind, toen wij laat in haar hotel aankwamen. Om haar hals hing de verse spaghetti die zij net had gedraaid. Natuurlijk konden wij nog wat eten. Of de varkenswangen in een hutje hoog in de Pyreneeën. Een vriend en ik hadden net zo’n vijfentwintig kilometer door de bergen gewandeld. Een heerlijke beloning. Maar ook de duivelskunsten van El Celler de Can Roca in Girona; dat je een hap neemt en je proeft iets en dan komt er nog een smaak vrij en nog één en nog één. Pff, wat is er veel lekker eten in de wereld.

Ik was het gelukkigst toen… Ik met een meisje mee naar huis fietste op de Kinkerstraat en we allebei stopten en we begonnen te kussen. Dat was al een tijdje mijn plan. We zijn inmiddels elf jaar getrouwd. En ik ben nog steeds heel gelukkig.

Ik heb het meeste spijt van… De pijn die ik sommige mensen heb aangedaan. Ik ben slecht in weggaan. Ik ben wel eens, meermalen bruusk en op onsympathieke wijze bij iemand weggegaan. Misschien omdat ik het zelf te pijnlijk vond. Soms denk ik daar met enige pijn aan terug. Misschien moet ik ze dat nog eens zeggen.

Ik ben niet bijgelovig, maar… Toch even afkloppen

Mijn grootste onhebbelijkheid is… Dat ik denk dat ik al weet wat anderen gaan zeggen. En dan al antwoord op hun onafgemaakte zinnen ( ik heb het vaak bij het rechte eind, overigens).

Ik lieg altijd over… Dat zeg ik natuurlijk niet. Dan weten ze het.

Ik kan me niet beheersen als… Ik ben een heel beheerste man en ik heb een hekel aan ruzie. Daar doe ik eenvoudigweg niet aan.

Ik zou mijn geliefde dumpen voor… Niets en niemand. Ben je gek, ik hou enorm veel van haar.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl