Alien Man & Alien Flora Futura

mugler-alien-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Thierry Mugler is een fenomeen, daar kan ik heel kort over zijn. Met zijn couture benadrukt hij de vrouwelijke vormen op een unieke wijze die soms misschien wat bevreemdend kan overkomen, maar eigenlijk altijd een krachtige, creatieve viering is van de vrouwelijkheid. Hij bedekt de vrouw niet, hij hult haar niet in nietszeggende stoffen, maakt van haar geen dertien-in-een-dozijn verschijning, maar een diva, een persoonlijkheid waar je niet omheen kunt. Een half godin die boven alles en iedereen uitstijgt met die grote schouders, die slanke taille. Onaards mooi.

Dat onaardse komt ook terug in zijn geuren die evenmin voor de introverte geesten zijn. Of misschien ook wel, waarom niet. Geuren brengen over wat woorden niet kunnen. En de geuren van Thierry Mugler zijn wat dat betreft spraakwatervallen. Er zit zoveel in, er gebeurt zoveel als je ze opdoet, dat ze niemand onberoerd laten. Of je hebt meteen een hekel aan ze, omdat je ze te overdadig vindt, te luid ook, of je valt er meteen voor en raakt er verknocht aan. Dat zijn de beste geuren, die iets teweeg brengen. Die op de een of andere manier raken. Dat geldt uiteindelijk ook voor mensen: wie niemand raakt, blijft onzichtbaar. Dat zou toch zonde zijn, nietwaar?

Alien Flora Futura
En dat brengt me bij het goede nieuws. Het huis van de meester heeft liefst twee nieuwe geuren uitgebracht. Een voor dames en een voor heren, maar ik zeg er meteen bij dat in deze gender-neutrale tijden beide geuren de moeite waard van het ontdekken zijn. Allereerst de verrassende Alien Flora Futura: opvallend zacht en bloemig, maar met het onmiskenbare karakter van een Mugler geur. Parfumeurs Dominique Ropin en Jean-Christophe Hérault creëerden een compositie met de citrusvrucht Buddha’s hand, jasmijn, witte amber, sandelhout en een zeldzame bloem die slechts een nacht per jaar bloeit, de ‘Queen of the Night’. De fles heeft de vorm van een talisman en gecombineerd met de roze kleur is het een plaatje.

mugler-alien-flora-futura-aq

Alien Man
Voor de mannen en eigenlijk ook voor vrouwen die van elegante, masculiene geuren houden, is er nu, dertien jaar na Angel Man, Alien Man, een prachtige geur met hout- en leerachtige noten dankzij het beukenhout, het leer, de osmanthus en witte amber. Mugler zegt over deze Alien Man dat die de extremen met elkaar verbindt en dat ruik je ook wel: hij is zacht en vol, mannelijk en heeft tegelijk iets zachts, stoer en verleidelijk. Eigenlijk een beetje zoals de ideale man.

mugler-alien-man-aq

De twee geuren werden onlangs in Amsterdam feestelijk gepresenteerd. Daar maakte ik ook voor het eerst kennis met de lichaamsverzorging van Alien. Ik had die eigenlijk altijd genegeerd, omdat ik ervan uitging dat de geur te sterk zou zijn, maar toen de lotion op mijn armen werd gemasseerd, realiseerde ik me hoe mis ik het had. De geur is heel subtiel en de structuur aangenaam en verzorgend: de huid wordt er fijn zacht van. Ik hoorde toen ook voor het eerst dat die lichaamsverzorging in samenwerking met Clarins wordt ontwikkeld, en daarmee is eigenlijk alles gezegd. Die smeekt erom gebruikt te worden.

mugler-alien-aq-2

‘We are all Alien’ is het motto van de geuren. In tijden van xenofobie en populisme is zo’n statement voor diversiteit en inclusiviteit meer dan welkom. Ik hou ervan wanneer vrije, creatieve geesten met schoonheid de wereld beroeren.

Alien Flora Futura bestel je hier, tijdelijk vanaf 45,53. Alien Man kun je hier bestellen, tijdelijk vanaf 47,83.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl