Amandel- en pistachekoekjes met eetbaar kant

eetbaarkantkoekjes4

Alle foto’s en recept: © Fadila Bouazza

Opwindend lekkere sexy schatjes. Wie wil hier nu niet zijn gulzige tanden inzetten? Pure verwennerij. Bewerkelijk, zeker, maar o zo verukkelijk. Afrodisiacs. In aarbei- en pistachesmaak. Gehuld in verleidelijk kant.

Ingrediënten voor de amandelkoekjes met aardbeiensmaak:
Voor ongeveer 21 koekjes
300 gram gemalen witte amandelen
100 gram poedersuiker
1 ei en 1 eidooier
1 zakje bourbonvanillesuiker
½ theelepel aardbeienaroma of -essence
Een beetje rode kleurstof

Voor de pistachekoekjes:
Voor ongeveer 21 koekjes
200 gram gemalen ongezouten pistachenoten
100 gram gemalen witte amandelen
100 gram poedersuiker
1 zakje bourbonvanillesuiker
Beetje groene kleurstof

Maizena voor het maken van de koekjes

Voor de suikersiroop:
50 gram suiker
50 ml water
1 theelepel citroensap
½ theelepel bourbonvanillesuiker

Voor het eetbare kant:
Sugarveil suiker en mat (zie video)

Maak een dag voor je de koekjes maakt de sugarveil met de daarvoor benodigde ingrediënten en spullen. Zie daarvoor deze handige video:

Ikzelf laat het geklopte suiker een nacht staan en strijk het dan op de siliconen mat. Vervolgens zet ik het een half uurtje in de oven op 75 graden om te drogen. Neem het kant voorzichtig van de mat af en bedek het met bakpapier. Snijd het kant voor gebruik in tweeën.

eetbaarkantkoekjes7

Maak de koekjes. Meng de amandelen, poedersuiker, vanillesuiker, aardbeienaroma of -essence, ei en de eidooier tot een massa. Voeg zeer kleine druppels rode kleurstof toe en meng goed tot er een egale kleur ontstaat. Doe hetzelfde voor de pistachekoekjes.

Deel de notenmassa in twee en maak twee dunne staven op een met maizena bestrooid aanrecht. Snij de de staven in stukjes van ongeveer 5 à 6 centimeter. Zet de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

eetbaarkantkoekjes1

Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de koekjes in tien minuten gaar. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.

koekjeseetbaarkant

Kook in de tussentijd de siroop: meng suiker, water en vanillesuiker en kook het op het laagste vuur zo’n 3 minuten. Voeg de citroensap toe en laat het afkoelen. Bestrijk met een kwast de koekjes met de siroop en laat het afdruipen. Zorg ervoor dat ze niet te nat zijn.

eetbaarkantkoekjes5

eetbaarkantkoekjes6

De suikersiroop dient als lijm zodat het kant goed blijft zitten. Zet een koekje op het eetbaar kant en rol het op.

eetbaarkantkoekjes8

Snij het kant af als het koekje helemaal bedekt is.

eetbaarkantkoekjes3

Besaha wa raha!

eetbaarkantkoekjes9

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “Amandel- en pistachekoekjes met eetbaar kant