Amandel zandkoekjes

©Fadila Bouazza

©Fadila Bouazza

Ook van een gewoon zandkoekje kun je iets lekkers maken. Door er bijvoorbeeld wat amandelen aan toe te voegen, krijg je al meteen een zalig koekje. Simpel en toch nét iets smakelijker dan een gewoon zandkoekje. 

Ingrediënten
125 gram boter of margarine
4 eetlepels zonnebloemolie
150 gram witte amandelen
50 gram poedersuiker
Snufje zout
250 gram bloem
1 zakje vanillesuiker

Voor de garnering:
Poedersuiker gemengd met een zakje vanillesuiker

Giet de olie in een koekenpan en bak de amandelen tot ze goudbruin zijn. Zet de amandelen op een bord met keukenpapier. Bewaar de olie en laat deze koud worden. Hak de amandelen als ze zijn afgekoeld.

Klop nu de boter met poedersuiker romig. Voeg vanillesuiker en de gebruikte olie toe. Voeg vervolgens de amandelen, bloem en een snufje zout toe. Blijf mengen tot het een samenhangend deeg is.

Maak vervolgens balletjes van 30 gram en vorm ze tot langwerpige koekjes.

©Fadila Bouazza

Bak de koekjes bij 180 graden zo’n 15 minuten goudbruin.

Haal de koekjes uit de oven en strooi er poedersuiker, gemengd met vanillesuiker op. Haal ze pas tien minuten nadat ze uit de oven zijn gekomen van de bakplaat af, omdat ze nog broos zijn.

©Fadila Bouazza

©Fadila Bouazza

Besaha wa raha!

Fadila