Angélique Noire

angelique-noire-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Een van mijn favoriete geuren is Angélique Noire van Guerlain, de geur hoort bij de exclusieve l’Art et la Matière lijn en de eerste keer dat ik die rook, was in het Londense Selfridges en ik was meteen verkocht. Vaak is een geur de eerste keer lekker, maar valt-ie een tweede of derde keer tegen. Angélique Noire bleef lekker, hoe vaak ik hem ook testte, ik bleef eraan ruiken en kreeg er geen genoeg van.

De geur omhult je meteen met de rijke, volle noten van vanille. Maar niet het mierzoete ervan, niet dat suikerachtige dat je misselijk maakt, maar warme vanille-noten onder andere vermengd met cederhout, rozen en jasmijn.

angelique-noire-aq-1

Voor wie de linkt aanklikt, de fles is statig strak en recht met een gouden plak. Hier op de foto zie je een kleine, met de hand gevulde fles die ik tijdens mijn laatste bezoek aan Parijs ontdekte. Daar kun je in de Guerlain boetiek je favoriete geur laten vullen in kleine flesjes die perfect zijn als reisformaat met een leren omhulsel in verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen. Ik besloot eens af te stappen van mijn natuurlijke hang naar zwart en koos voor elegant rood leer.

angelique-noire-aq-2

Angélique Noire is het soort geur dat lang op de huid blijft en waarvan je de volgende ochtend nog een vleug meekrijgt. Ik vind hem heerlijk. In de Guerlan boetiek vind je een hele wand met flessen vol kostbare parfum die ze voor je kunnen navullen. Het heeft tegelijk een sjieke en ambachtelijke uitstraling. Bovendien is er nog een voordeel aan deze kleine flesjes: voor wie de reguliere flessen te prijzig zijn, kan zich alsnog verwennen met dit betaalbare alternatief en zo komen de luxe en exclusieve geuren van Guerlain binnen ieders bereik.

Angélique Noire vind je onder andere bij de Bijenkorf Amsterdam en de Douglas Den Haag. De navulbare flesjes vind je in de Guerlain boetieks.

Hassnae

hassnae[at]aichaqandisha.nl