Annick Goutal

annick goutal

Wat nu echt een lekker parfum is blijft altijd een kwestie van persoonlijke smaak. Zelf ben ik dol op zware, zwoele parfums waar een ander, die van frisse geuren houdt, waarschijnlijk van tegen de vlakte gaat. Mijn bezwaar tegen de meeste nieuwe parfums is dat ik ze teveel op elkaar vind lijken. Bovendien heb ik zelf een hekel aan modegeuren. Dan ruikt iedereen ineens naar Anaïs Anaïs of Eau de Beyonce, Calvin Klein of de nieuwste geur van Estée Lauder. Een parfum moet je kopen omdat je het gevoel hebt dat het bij je past, niet omdat het trendy is. Je moet echt krols worden van een geur. Althans, dat is mijn mening.

annick goutal ce soir ou jamais

Zwaar en zwoel
Wil je weg van de geijkte paden dan is een zoektocht onder de ‘niche’ merken een must. Maar zelfs daarin moet het kaf echt van het koren gescheiden worden. De aanduiding ‘niche’ is echt niet altijd onlosmakelijk verbonden met kwaliteit.

Een heel fijn merk is Annick Goutal. Goutal maakt alleen gebruik van natuurlijke ingrediënten zonder chemische toevoegingen. Het assortiment beslaat het hele geurpalet. Van licht en luchtig tot zwaar en zwoel. Bovendien heb je er weinig van nodig. De parfums zijn gemaakt op basis van natuurlijke oliën en blijven lang op de huid.

Encens Flamboyant
Van de namen alleen word je (lees ik) al dromerig: Vents de Folie, Un Matin d’Orage, Ce Soir ou Jamais… Mijn favoriete geur van Goutal is Encens Flamboyant, een zwoele, wierookachtige geur.

annick goutal encens flamboyant

Binnen het geuren assortiment van Annick Goutal is eigenlijk voor iedereen wel iets te vinden. Ook voor de heren trouwens, zoals Eau de Monsieur en Sables.

Annick Goutal is te koop bij hun flagship store Annick Goutal Boutique op Weena Zuid 144 in Rotterdam en verder onder andere bij de Babassu Skin Store in Amsterdam, Wassenaar en Leiden.

annick goutal vent de folie

signatuur rebecca

rebecca[at]aichaqandisha.nl