Baccarat Rouge 540

foto’s © Aicha Qandisha

Sommige geuren voeren je op onverwachte momenten mee naar een verre herinnering of een recente ervaring. Zo werd ik op een december in een Londens hotel wakker met een vleug van Baccarat Rouge 540 van meesterparfumeur Francis Kurkdjian.

De avond ervoor waren we in het fijne warenhuis Selfridges geweest dat rond kerst altijd uitpuilt door drukte en kabaal. Vooral rond de verschillende parfumeriestands is het een helse bedoening en terwijl we ons een weg slalomden door de menigte die zich allerlei mooie verhalen liet opspelden door de zwaar opgemaakte verkopers en de een na de andere geur opgespoten kreeg, werd ik aangesproken door een jongedame die de nieuwe geur Baccarat Rouge 540 op mijn pols spoot.

Ze vertelde me kort wat over de geur, ik bedankte haar terwijl ik aan mijn pols rook en liep door. Op weg naar de uitgang aan de andere kant van het warenhuis dat we in waren gelopen om de kou te ontvluchten. Terwijl ik mijn sjaal wat losser deed vanwege de hitte binnen en het kabaal van de mensen overstemd werd door de kersliedjes die uit de boxen schalden, rook ik nog eens aan mijn pols.

Zijdezachte voile
Kerst in Londen. Wat mis ik dat. Londen mis ik. En Baccarat Rouge 540 zal me altijd herinneren aan die eerste, rommelige kennismaking. De volgende ochtend kreeg ik een vleug van de poederige, bloemige en wat zoete noten mee en ik wist: dit is een bijzondere geur.

Baccarat Rouge 540 werd gemaakt als ode aan het luxe kristalhuis Baccarat dat haar verjaardag vierde. 540 is de temperatuur die je nodig hebt om de rode kleur te krijgen. Ik dacht aanvankelijk dat het een tijdelijke collectie was speciaal voor Baccarat, maar er is inmiddels een uitgebreide lijn producten.

De geur is samengesteld uit jasmijn, saffraan, cederhout en amber. Jasmijn in parfum kan iets scherps hebben, maar dat heeft Baccarat Rouge niet, het is een volle, warme geur. Heel stijlvol en mooi in balans, als een zijdezachte voile die je huid omhult.

Hoffelijkheid en elegantie gevangen in een tijdloze flacon.

Baccarat Rouge 540 vind je onder andere bij Skins Cosmetics en Maison Francis Kurkdjian.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl