Balmain voor je haar

GetImageForWidget

Per toeval ontdekt dankzij een speciale stand in de Haagse Bijenkorf: de haarproducten van Balmain.

Ik was meteen gecharmeerd van de Argan Moisturizing Elixir en de Silk Spray die het haar heel fijn parfumeren.

De Moisturizing Elixir is op basis van kostbare Argan olie. Deze Marokkaanse olie zie je tegenwoordig overal vermeld staan, maar ik heb sterke twijfels of het wel de echte is, want er is ontzettend veel (duurgeprijsde) namaak op de markt.

Voordat arganolie zo’n grote vlucht nam, werd die in Marokko handmatig geproduceerd door vrouwen met wie je goede contacten moest hebben om het zuivere product te krijgen.

elixir klein

Maar goed, de elixir: die kun je op zowel droog als handdoek droog haar aanbrengen en maakt het haar zacht, glanzend, goed kambaar en geeft het bovendien een heel aangename geur mee.

De Silk Spray heeft dezelfde geur als de elixir en is simpelweg parfum voor je haar met als extra bonus dat die er een zijdezachte glans aan zou geven, maar die glans heb ik nog niet kunnen bespeuren. Spray het erop, kam je haren en klaar.

balmain-silk

Wat ik alleen niet begrijp is dat ze zo goedkoop eruit zien: doorzichtige flesjes met het label erop geplakt. Als ik cynisch was, zou ik Balmain ervan verdenken gewone fabrieksproductie te verkopen als zijnde exclusief.

Balmain heeft trouwens ook een fraai doosje met drie kleuren nagellak: rood, zwart en nude. Die kon ik niet laten liggen. Al zie ik mezelf niet zo snel met zwarte nagellak lopen.

nail-collection klein

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl