Beauty innovaties

Oy en Ultherapy AQ

foto’s ¬© Aicha Qandisha

Een tijdje geleden waren we uitgenodigd voor de presentatie van nieuwe producten en ontwikkelingen in de beauty-branch, twee daarvan wil ik er uitlichten.

De eerste is een alternatief voor deodorant van Belgische makelij: OY, bedacht en op de markt gebracht door Inge Louf in samenwerking met het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen. OY is Noors voor eiland.

OY breng je aan als zeep onder de oksels, je laat het een minuut inwerken en neem je daarna af met een nat doekje of een spons. Vervolgens heb je er geen omkijken meer naar en blijven je oksels schoon en geurvrij. Ik ben zelf erg gewend aan deodorant, het hele ritueel van douchen en daarna deodorant opspuiten gaat gedachteloos, dus ik moest wel even wennen, maar OY werkt echt. Het gaat niet het zweten tegen, maar wel het vrijkomen van geuren.

Er zijn twee varianten: een OY deo wash, die zie je hieronder, en een OY deo scrub, die is voor voeten en ongeschoren oksels. De OY deo scrub belooft namelijk ook zweetvoeten tegen te gaan. Wie ’s zomers de trein neemt, weet dat heel wat mensen daarbij gebaat zijn.

Oy deo wash AQ

Voor wie wel eens denkt aan het liften van de huid, er is nu een nieuwe manier van liften zonder dat er in de huid gesneden of geprikt wordt en zonder fillers. Ultherapy heet de techniek en hij wordt in Nederland aangeboden in een zestal klinieken.

Ultherapy maakt gebruik van ultrageluid, ofwel ultrasound, dezelfde techniek die wordt gebruikt bij bijvoorbeeld niersteenvergruizers. Ultherapy kan gebruikt worden om de huid te liften bij de nek, kin, rond de ogen en mond en het decolleté. Na de behandeling wordt de huid strakker en de aanmaak van collageen gestimuleerd, zo belooft de kliniek.

Op de foto zie je ook een shirt van Cool Sculpting, dat is een methode om vetcellen te bevriezen en uit het lichaam te krijgen. Beide technieken heb ik niet getest, dus ik kan er niks zinnigs over zeggen, maar voor wie speelt met de gedachte iets aan de huid of de vetcellen te doen, valt er genoeg over te lezen.

Ultherapy AQ

OY deo wash kun je hier bestellen vanaf 24,60. Hier kun je meer lezen over de mogelijkheden en kosten van Ultherapy.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl