Beauty related voor haar en huid

foto’s © Aicha Qandisha

Nu de avond vroeg valt, de temperaturen zijn gedaald en het binnen behaaglijker is dan buiten, is het ook de ideale periode om de tijd voor jezelf te nemen en nieuwe producten uit te proberen voor haar en huid. Ik vind het leuk om te kijken wat past, wat bevalt en wat de blijverdjes zijn. In dat licht volgt binnenkort nog een stuk met mooie, nieuwe ontdekkingen.

Maar nu eerst de haarverzorgingslijn KMS Conscious Style van KMS. Het Californische bedrijf gespecialiseerd in haarproducten werd in 1976 opgericht door Jamey Mazzotta met het idee producten te ontwikkelen met bewezen, wetenschappelijke werking. Hij deed dit samen met zijn partners Dick Kornfield en Gary Smith. Bij het overlijden van Mazzotta in 2015 werd hij geroemd als een pionier in de beauty industrie.

Start. Style. Finish.
KMS bestaat uit een grote collectie haarlijnen met als kernmotto het stappenplan ‘start, style, finish’: verzorging, styling en finishing touch. Tijdens een online presentatie werd de Conscious Style geïntroduceerd die uit vier producten bestaat. Bij deze lijn, je ziet hier op de foto de shampoo, conditioner, multi-benefit spray en styling putty, draait het om duurzaamheid en eenvoud: natuurlijke ingrediënten, plantaardig, en zonder sulfaten en siliconen.

De geur is heel subtiel van de producten, de shampoo is licht en schuimt weinig. De conditioner is zacht. Terwijl ik dit schrijf heb ik de spray en styling putty, een klei-achtige structuur om het haar mee in model te krijgen, nog niet geprobeerd. Ik heb mijn haar altijd natuurlijk gedragen, zonder sprays of gels, maar ik ga die traditie met deze twee doorbreken, want mijn haar kan tegenwoordig wel wat ondersteuning gebruiken.

Een ander product dat ik heb uitgeprobeerd is het Miracle Hair Mask van Eleven Australia. De naam zegt het al, het is een Australisch bedrijf. De creatief directeurs van Eleven Australia zijn celebrity hairstylist Joey Scandizzo die vier keer werd verkozen tot beste kapper van Australia en Andrew O’Toole die werd verkozen tot fotograaf van het jaar.

Zijdezacht
Met Eleven Australia hadden ze een leuk, speels en toegankelijk merk voor haar en lichaam voor ogen en dat is gelukt, gezien de vormgeving van de Miracle Hair Mask die eruit ziet als een smoothie in meeneempakje.

Over dit haarmasker kan ik heel kort zijn: het maakt het haar onder de douche zijdezacht. Bij het afspoelen voel je meteen het verschil, je vingers glijden soepel over je haren. Ik heb wel na het drogen nog steeds een crème of olie nodig voor zachter haar dat minder klit en pluist, maar als extra verzorging doet dit masker wat het belooft.

Tot slot nog een nieuw product van het Franse Avène dat ik hier vaker heb besproken. De Cleanance Comodomed is speciaal ter bestrijding van puistjes en gaat onzuiverheden tegen. Als je last hebt van een opkomend puistje, gebruik je de Cleanance Comodomed erop om het uit te drogen. Nu heb ik zelf, gelukkig, weinig last van puistjes, maar mocht je er hinder van hebben, dan is Avène een fijn merk om uit te proberen. Hun XeraCalm, ik heb het vaker geschreven, is een staple in huize AQ.

Met Avène was ik al vertrouwd, maar dit was voor mij de eerste kennismaking met KMS en Eleven Australia. Benieuwd geworden naar deze merken? Kijk dan zeker op hun websites, je vindt er niet alleen alle producten, maar ook filmpjes met uitleg en tips.

De KMS Conscious Style producten vind je in de haarsalon en online, onder andere bij haarsalon. Prijzen vanaf 16,95. De Miracle Hair Mask bestel je hier voor 23,50 en de Avène’s Cleanance Comodomed vind je hier voor 17,36.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl