‘Beignets! Beignets!’ Wie weleens aan het strand in het Marokkaanse Saïdia is geweest, heeft de mannen met schalen vol beignets ongetwijfeld langs zien komen. En uitgehongerd van het zwemmen besteld. Niks fijners op een dagje zee. Maar beignets zijn ook thuis op de bank lekker. En waarom niet eens de oliebollen vervangen met een beignet? Vandaag deelt Fadila haar variant met ons.
Voor ongeveer 18 beignets (bij balletjes van 50 gram)
Ingrediënten:
500 gram bloem
1 eetlepel suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel gedroogde gist
1 theelepel zout
2 eetlepels gesmolten boter of margarine (Blue Band vloeibaar met roombotersmaak)
1 ei maat M
1 zakje mager melkpoeder of 3 eetlepels volle melkpoeder
270 à 280 ml lauwwarm water
Zonnebloemolie voor het frituren
Suiker met vanillesuiker voor de garnering
Maak een deeg met alle bovenstaande ingrediënten.
Laat het deeg een uur rijzen; het moet niet te stevig zijn.
Kneed het deeg nogmaals en maak er balletjes van 50 of 60 gram van.
Als je het hele deeg hebt gebruikt, begin je met het eerste balletje. Maak een gaatje in het midden en trek het wijder. Zet het terug op het bebloemde aanrecht of een blad.
Laat de ringen nog eens rijzen, een half uur dit keer. Verwarm in de tussentijd de olie op 170 graden.
Neem de ringen en neem het overtollig bloem af met een kwastje. Frituur de beignets aan beide kanten goudbruin.
Zet ze op keukenpapier en wentel ze daarna door de suiker die gemeng is met vanillesuiker.
Serveer de warme beignets met thee of koffie.
info[at]aichaqandisha.nl
2 Reacties op “Beignets op Fadila’s manier”