Beignets op Fadila’s manier

Alle foto's en recept: © Fadila Bouazza

Alle foto’s en recept: © Fadila Bouazza

‘Beignets! Beignets!’ Wie weleens aan het strand in het Marokkaanse Saïdia is geweest, heeft de mannen met schalen vol  beignets ongetwijfeld langs zien komen. En uitgehongerd van het zwemmen besteld. Niks fijners op een dagje zee. Maar beignets zijn ook thuis op de bank lekker. En waarom niet eens de oliebollen vervangen met een beignet? Vandaag deelt Fadila haar variant met ons.

Voor ongeveer 18 beignets (bij balletjes van 50 gram)
Ingrediënten:
500 gram bloem
1 eetlepel suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel gedroogde gist
1 theelepel zout
2 eetlepels gesmolten boter of margarine (Blue Band vloeibaar met roombotersmaak)
1 ei maat M
1 zakje mager melkpoeder of 3 eetlepels volle melkpoeder
270 à 280 ml lauwwarm water

Zonnebloemolie voor het frituren

Suiker met vanillesuiker voor de garnering

Maak een deeg met alle bovenstaande ingrediënten.
beignet1Laat het deeg een uur rijzen; het moet niet te stevig zijn.
beignet2
Kneed het deeg nogmaals en maak er balletjes van 50 of 60 gram van.
beignet4
Als je het hele deeg hebt gebruikt, begin je met het eerste balletje. Maak een gaatje in het midden en trek het wijder. Zet het terug op het bebloemde aanrecht of een blad.
beignet3
beignet5
Laat de ringen nog eens rijzen, een half uur dit keer. Verwarm in de tussentijd de olie op 170 graden.
beignet11
Neem de ringen en neem het overtollig bloem af met een kwastje. Frituur de beignets aan beide kanten goudbruin.
beignet6
Zet ze op keukenpapier en wentel ze daarna door de suiker die gemeng is met vanillesuiker.
beignet12
Serveer de warme beignets met thee of koffie.
beignet8

beignet10
Fadila

info[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “Beignets op Fadila’s manier