Boek & Meester: Leïla Slimani

bm27_facebook_thumbnail k

Volgende week donderdag 31 oktober is de Frans-Marokkaanse schrijver Leïla Slimani in Rotterdam om te praten over haar bekroonde werk. Eerder bespraken we haar boeken Seks en Leugens en In de Tuin van het Beest.

Uit het persbericht over de speciale avond van het maandelijkse literatuurprogramma Boek & Meester:

“Op 31 oktober is de Franse schrijfster Leïla Slimani te gast in Boek&Meester. Ze vertelt over haar internationale bestseller ‘Een zachte hand’, waarmee ze de Prix Goncourt won. Alleen al in Frankrijk werden er 600.000 exemplaren van verkocht. Dit najaar is de Franse verfilming (‘Chanson douce’) in de bioscoop te zien en volgend jaar gaat de Amerikaanse versie in première.

Slimani schreef ook het boek ‘Seks en leugens’, waarin ze in gesprek gaat met islamitische vrouwen over seksualiteit. Over hoe het is binnen een cultuur te leven waar je als vrouw óf maagd óf vrouw-van bent. Buiten het huwelijk mag niets, maar stiekem gebeurt er van alles. Slimani publiceerde in september het manifest 490, vernoemd naar het artikel in de Marokkaanse strafwet dat seks buiten het huwelijk strafbaar maakt. Het manifest is inmiddels door bijna 10.000 mensen in Marokko ondertekend.”

Slimani zal geïnterviewd worden door Ernest van der Kwast in het Rotterdamse Hofpleintheater.

Toegangskaarten zijn 11 euro, maar speciaal voor de lezers van deze lieftallige site is er 5 euro korting. Hier kun je de tickets bestellen en als je de code AICHA invult, wordt de korting verrekend.

Gaan, het belooft een interessante avond te worden!

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl