Twee boeken over twee toprestaurants in Nederland: het Zwolse driesterrenrestaurant De Librije en het Amsterdamse La Rive dat met één ster is bekroond.
Boerenwijsheden, Leiderschapsrecepten uit De Librije is geschreven door Jonnie Boer, Tjeerd den Boer en Niels van Rees en bespreekt het (zakelijk) succes van De Librije aan de hand van zeven smaken waar Jonnie en zijn vrouw Térèse dagelijks mee werken. Uit het persbericht: ‘Smaak wordt vergeleken met gedrag en het boek geeft praktische boerenwijsheden om zelf te gebruiken. De Boerenwijzer. Direct te begrijpen, goed te onthouden en universeel inzetbaar binnen iedere organisatie en voor iedere leidinggevende.’
De Britse schrijver Mark Cunningham schreef een tweeluik over La Rive, Perfect Harmony : één deel gaat over ‘chef de cuisine Rogér Rassin met zijn witte brigade en maître sommelier Ronald Opten met zijn zwarte brigade’. De twee delen bevatten achtergrondinformatie over de gerechten en wijnen die in La Rive worden geserveerd.
Zowel De Librije als La Rive zijn beide zeer de moeite waard met hun uitstekende gerechten die je bij blijven. Deze twee boeken zijn voor de liefhebbers, uitgegeven door De Jonge Hond en je kunt ze hier bestellen.
hassnae[at]aichaqandisha.nl