Cantina Mexicana

Cantina_cover.indd

Cantina Mexicana, de rijkdom van de Mexicaanse keuken, begint met een liefdesbetuiging van de auteur en kok, Paul Wilson, aan de Midden- en Zuid-Amerikaanse keuken en meer specifiek de Mexicaanse die uit veel meer bestaat dan alleen ‘taco’s en burrito’s’. Wilson somt een aantal ingrediënten op waar we zo vertrouwd mee zijn, maar die we te danken hebben aan de oude Maya’s zoals mais, avocado’s, tomaten, vanille en chocolade.

Maar ook heel veel zogenaamde super foods die nu zo in zijn en waar gezondheidsfanaten mee dwepen, zoals de quinoa, komen uit Zuid-Amerika, een continent dat enorm in opkomst is culinair gezien. De Peruaanse keuken is de wereld al aan het veroveren. De Braziliaanse volgt en de Mexicaanse laat zien dat ze heel wat meer te bieden heeft dan de overbekende gerechten waar Wilson het in zijn voorwoord ook over heeft.

cantina mexicana salade nectarine zoete aardappel

Macadamiadeeg
Het boek begint eerst met wat basisrecepten uit de Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse keuken die je nodig zult hebben voor veel van de gerechten, denk aan bouillons, tortilladeeg, tafelzuur, sauzen, macadamiadeeg en mole, een typisch Mexicaanse saus die in verschillende kleuren komt en gemaakt wordt van onder andere chilipepers, chocolade en noten.

cantina mexicana eend met zwarte mole

Een exotische keuken zoals de Mexicaanse vraagt om ingrediënten die je niet direct bij de buurtsuper zult vinden, maar grote supermarkten en speciaalzaken hebben tegenwoordig een ruime keuze aan internationale producten, dus de meeste gerechten zul je prima kunnen maken.

cantina mexicana zwarte bonen soep

Veelzijdige gerechten
Ga er alleen niet van uit dat je even snel een half uurtje de keuken in kunt duiken; neem de tijd om de recepten goed door te nemen, de producten in huis te halen en al het plezier te beleven aan de nieuwe smaken die je zult maken en proeven.

cantina mexicana garnalen cazuela

Ik ben zelf een keer in Mexico geweest en was niet alleen onder de indruk van het prachtige land (ik zag er het mooiste, meest idyllische strand ooit), maar was ook verrast door de veelzijdige en fantastische gerechten die ik alleen daar at en nergens anders heb geproefd.

cantina mexicana churros

Een mooie aanvulling op je kookboekencollectie met bijzondere gerechten van ontbijt tot dessert en van street food tot cocktails.

‘Cantina Mexicana’, Good Cook, kun je hier bestellen voor 29,95.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl