Na het hartigs, komt het zoet. Fadila stelt nooit teleur. Na de rijk gevulde brunchtafel van de afgelopen weken vol hartige traktaties, mogen we ons nu overgeven aan heerlijke cakejes waar je bij weg kunt dromen.
Ingrediënten voor 12 à 14 stuks:
2 eieren
60 gram rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
6 gram bakpoeder
150 gram chocolade praliné (BonBonBloc)
100 gram boter of margarine
100 gram gepeld of ongepeld gemalen amandelen
50 gram bloem
Snufje zout
De bereiding:
Beboter 12 cake vormpjes, verwarm de oven op 180 graden. Smelt de boter of margarine met chocolade praline op zacht vuur en laat afkoelen. Klop eieren met suiker en vanillesuiker dik en schuimig en voeg het chocolademengsel toe…
En meng het goed.
Voeg nu de gemalen amandelen toe (hier ik heb de helft gepelde en de andere helft ongepelde amandelen gebruikt)…
Als het goed gemengd is, voeg je de bloem met het bakpoeder en zout toe…
En meng het geheel goed…
Giet de cakejes dan in de vormpjes…
En bak ze in 20 minuten gaar.
Laat ze 5 à 10 minuten staan en draai ze dan om op een rooster om verder af te koelen.
Bestrooi ze met poedersuiker voor het serveren.
Je kunt ook papieren vormpjes gebruiken zoals op de foto.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl