Chocolade sinaasappelbroodjes

chocosin7

De naam alleen al maakt hongerig. De combinatie van chocolade en sinaasappel is altijd een voltreffer, en dan ook nog met Fadila’s legendarisch lekkere, zachte, smaakvolle broodjes… Oef! Geen heerlijker, zondiger ontbijt dan warme broodjes waar de chocola vanaf druipt. Góddelijk. Dit broodje maakt vrolijk. In de ochtend, middag, wanneer je maar wilt.

Voor 10 à 12 broodjes
Voor het deeg:
2 eieren
60 gram suiker
1 dl lauwwarme melk
1 dl zonnebloemolie + wat extra om de handen mee in te smeren
1 grote schone, sinaasappel: gebruik het sap en de geraspte schil
1 eetlepel gedroogde gist
1 theelepel zout
1 zakje vanillesuiker
500 gram bloem

Voor de garnering:
1 eierdooier gemengd met 1 theelepel melk
Suiker naar wens

Voor de vulling:
250 à 300 gram pure chocolade

Bereiding:
Doe in een kom de suiker, geraspte sinaasappelschil en het vanillesuiker en meng het goed. Voeg eieren, olie, het sap van de sinaasappel, gist en melk toe en meng alles door elkaar. Voeg de de helft van de bloem toe, samen met wat zout en kneed het. Voeg nu de rest van het bloem en kneed alles goed tot een deeg. Het deeg is plakkerig, dat hoort zo.

Laat het deeg anderhalf tot twee uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.

chocosin1

Kneed het deeg nogmaals.

chocosin2

Maak bolletjes van 80 à 100 gram met behulp van met olie ingevette handen. Druk ieder bolletje tot een ovaal…

chocosin3

…en zet er een stukje chocolade op.

chocosin5

Druk het bolletje dicht zoals op de foto…

chocosin6

…en draai het op de bakplaat.

chocosin4

Laat de broodjes weer rijzen, nu zeker 30 minuten. Verwarm de oven voor op  200 graden. Bestrijk de broodjes met het eierdooiermengsel en strooi naar wens met suiker (of laat het zonder suiker). Bak de broodjes 20 minuten.
Laat de broodjes daarna 10 minuten staan om af te koelen en smullen maar!

chocosin8

Besaha wa raha!

Fadila