Chocolade sinaasappelkoekjes

chocosin5

Maak deze kerst nog lekkerder met deze overheerlijke chocolade sinaasappelkoekjes. De klassieke combinatie van sinaasappel en chocolade is tijdloos en smaakt fijn vertrouwd in deze dagen van traditionele gezelligheid.

Voor 16 koekjes

Ingrediënten
125 gram zachte boter of margarine
100 gram poedersuiker
2 eidooiers
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
Schil van 1 geraspte sinaasappel
100 gram gemalen witte amandelen
10 gram cacaopoeder
20 gram maïzena
240 gram bloem

Voor de garnering
80 gram pure chocolade
80 ml slagroom
Paar druppels sinaasappelextract (naar wens)

Begin met de garnering.
Verwarm de slagroom en smelt de chocolade erin, tot het een glad mengsel is geworden. Voeg naar wens druppels sinaasappelextract toe. (Het kan ook weggelaten worden.) Laat het koud worden en zet in de koelkast.

Klop de boter romig met poedersuiker en vanillesuiker. Klop daarna de eidooiers erdoorheen.  Voeg de geraspte sinaasappelschil toe en vervolgens de gemalen amandelen. Meng het geheel met 230 gram bloem, tot er een samenhangend deeg is ontstaan.

Deel het deeg in tweeën. Voeg aan een deel cacaopoeder toe. Aan het tweede deel voeg je de resterende 10 gram bloem toe. Maak van ieder deeg bolletjes van 10 gram. Zet ze in een siliconen vorm, zoals op de foto.

chocosin1

Druk ze daarna plat.

chocosin2

Bak de koekjes in de oven op 180 graden voor 15 minuten.

chocosin3

Draai de koekjes op een rooster, zodra ze zijn afgekoeld.

Haal het chocolademengsel uit de koelkast, deze is nu stevig. Doe de chocolade in een spuitzak met gekartelde mond. Vul de openingen van de koekjes ermee.

chocosin4

Besaha wa raha!

Alle foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila

 

Een reactie op “Chocolade sinaasappelkoekjes